
Anar a...
Propietats i beneficis: ànec
Temporada: ànec
T'ho posem fàcil
Cuina amb ànec
Ànec
La carn d'ànec és considerada una de les grans protagonistes de la gastronomia francesa i, encara que el seu consum està estés a tot el món, la seua demanda augmenta al nostre país cada vegada més.
De l'ànec s'aprofita quasi tot i dona peu a preparar una infinitat de plats diferents i deliciosos. La seua carn és molt suculenta i és considerada molt fina al paladar.
La carn d'ànec és rica en aigua i, com totes les carns, conté proteïnes d'alt valor biològic. El component gras d'esta carn és variable i depén de diversos factors entre els quals destaca l'origen; és a dir, la carn que prové dels ànecs salvatges és menys grassa que la dels criats en granja.
Propietats i beneficis: ànec
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre ànec
L’aportació calòrica de l’ànec és superior al de la resta d´aviram, però varia depenent de la pell de l’animal, ja que és on es troba la major part del greix.
Una vegada retirada la pell, la carn d’ànec es convertix en magra, amb un component greixós escàs i abundant en micronutrients de diferents classes, com el potassi. A més, és rica en zinc i vitamines dels grups A i B, que contribuïxen al metabolisme energètic.
Composició nutricional: Calories, 337 kcal, Aigua: 64 g, Proteïnes, 19 gr, Greix: 28 g, Calci: 10 g, Ferro: 2 g, Magnesi: 15 mg, Zinc: 2,7 mg, Potassi: 280 mg, Sodi: 80 mg, Niacina: 6 mg, Vitamina B6: 0,34 mg, Vitamina B12: 3 mg, Vitamina A: 24 mg
Valors nutricionals
337.0
Kcal
337.0
Kj
28.0 gr
Greix
0.0 gr
CHO
19.0 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal