
Anar a...
Propietats i beneficis: alvocat
Temporada: alvocat
T'ho posem fàcil
Cuina amb alvocat
Alvocat
L’alvocat és el fruit que s’obté de l’arbre de l’alvocat, que pertany a la família de les lauràcies. Este fruit presenta una corfa grossa i dura de color verd, encara que el to pot canviar segons la varietat. La polpa de l’alvocat és oliosa i d’un color crema o verd groguenc, amb un sabor molt suau.
En l’interior té una única llavor gran, arredonida, de color marró clar i que pot arribar a comprendre la mitat de la grandària del fruit.
Propietats i beneficis: alvocat
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre alvocat
L’alvocat té un gran valor nutritiu i, encara que es tracta d’una fruita, el contingut en aigua que té és inferior al de la majoria, mentre que l’aportació en lípids és molt superior. La majoria dels greixos que té esta fruita són insaturats com ara l’àcid oleic. Pel que fa a la composició vitamínica, l’alvocat té vitamines dels grups E, C, i A, és ric en potassi i, en menor manera, també té calci, magnesi i fòsfor.
Composició nutricional: Calories: 141 kcal, Greixos: 12 g, Proteïnes: 1,5 g, Hidrats de carboni: 5,9 g, Fibra: 1,8 g, Aigua: 78,8 g, Calci: 16 mg, Ferro: 0,7 mg, Magnesi: 41 mg, Potassi: 400 mg, Fòsfor: 28 mg, Vitamina A: 25 mg, Vitamina C: 17 mg, Vitamina E: 3,2 mg, Vitamina B6: 0,42 mg
Valors nutricionals
141.0
Kcal
141.0
Kj
12.0 gr
Greix
5.9 gr
CHO
1.5 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal