Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs
Berenjena

Anar a...

Propietats i beneficis: albergina

Temporada: albergina

T'ho posem fàcil

Cuina amb albergina

Albergina

L'albergina és el fruit que obtenim de la planta de l’alberginera, de la família de les solanàcies. Té una tija vellutada i ramificada, que acaba en unes fulles també vellutades amb un tacte aspre. El fruit que se n’obté, l’albergina, té una forma variable que pot anar d’esfèrica a ovoide i oblonga.

És de color morat, encara que la intensitat del color dependrà de la varietat que adquirim. La carn és ferma, blanca i conté nombroses llavors comestibles del mateix color.

L’albergina és originària de l’Índia, encara que ací es cultiva en diverses regions gràcies als hivernacles.

Propietats i beneficis: albergina

Alguns beneficis que no sabies sobre prendre albergina

En la composició de l’albergina podem trobar un alt percentatge d’aigua, per la qual cosa té un baix contingut energètic. L’albergina és rica en fibra, a més de minerals com el potassi i el fòsfor.

Pel que fa al contingut vitamínic, podem trobar quantitats significatives de vitamines dels grups A i C, que ajuden a previndre l’envelliment oxidatiu.

Cal destacar que l'albergínia no s’ha de consumir crua, perquè en la pell pot tindre un alcaloide tòxic anomenat solanina, que desapareix una vegada es cuina.

 Composició nutricional: Calories: 27 kcal, Greix: 0,2 g, Proteïnes: 1,2 g, Fibra: 1,2 g, Aigua: 93 g, Calci: 11 mg, Ferro: 0,7 mg, Magnesi: 12 mg, Fòsfor: 21,4 mg, Potassi: 214 mg, Vitamina A: 3 mg, Vitamina B6: 0,08 mg, Vitamina C: 6 mg

Valors nutricionals

27.0

Kcal

27.0

Kj

0.2 gr

Greix

0.0 gr

CHO

1.2 gr

Proteïnes

0.0 gr

Sal

Temporada: albergina

Gener
Febrer
Març
Abril
Maig
Juny
Juliol
Agost
Setembre
Octubre
Novembre
Desembre

T'ho posem fàcil

Cuina amb albergina

Modal Register