
Anar a...
Propietats i beneficis: abadeget
Temporada: abadeget
T'ho posem fàcil
Cuina amb abadeget
Abadeget
L’abadeget és un peix blanc de la família dels gàdids. Es tracta d’una espècie menuda amb uns grans ulls que sobreïxen. Té el cos prim i la pell de color gris blavós en la part dorsal, mentre que la part central és més blanquinosa.
L’abadeget té tres aletes dorsals molt separades i dos d’anals. La carn, una vegada oberta, és blaneta, blanca, fina i molt saborosa.
Propietats i beneficis: abadeget
Alguns beneficis que no sabies sobre prendre abadeget
Com que és un peix blanc, té un alt contingut proteic i molt poc greix, encara que el contingut en omega-3 és bastant alt en comparació amb altres espècies. Pel que fa als nutrients, és font de minerals com el seleni, el fòsfor, el iode i el potassi, este últim en més quantitat.
Entre l’aportació vitamínica que conté, podem trobar un gran contingut de vitamines dels grups E i B, en concret B12 i B6, a més de folats.
Composició nutricional: Calories: 76 kcal, Proteïnes: 17,4 g, Greixos: 0,7 g, Aigua: 81,9 g, Calci: 16 mg, Iode: 30 mg, Magnesi: 23 mg, Sodi: 77 mg, Potassi: 320 mg, Fòsfor: 218 mg, Seleni: 28 mg, Vitamina B6:, Folats: 12 mg, Vitamina B6: 0,33 mg, Vitamina B12: 2 mg, Vitamina E: 0,44 mg
Valors nutricionals
76.0
Kcal
76.0
Kj
0.7 gr
Greix
0.0 gr
CHO
17.4 gr
Proteïnes
0.0 gr
Sal