Quin és el valor nutricional de la nectarina?
La nectarina és perfecta per a l'estiu, ja que ens aporta carotenos, que preparen la nostra pell per al sol

Esta fruita, que sorgeix de l’encreuament de la bresquilla amb la pruna, té unes propietats nutricionals semblants a les de la primera: ens aporta carotens, fibra i vitamina C. El seu contingut calòric és reduït, per la qual cosa és una opció boníssima per a consumir estos mesos.
Hi ha diverses varietats de nectarina, encara que totes es caracteritzen per un sabor dolç i una miqueta àcid. Podem classificar-les en dos grups: amb polpa blanca i amb polpa groga o ataronjada.
La nectarina és una fruita molt fràgil. S’han de triar exemplars de pell llisa i brillant que es mostren fermes encara que lleugerament flexibles al tacte. Una duresa excessiva pot indicar que no han madurat prou o que la polpa no és molt sucosa. A més, hem de tindre en compte que el contingut de sucre de les nectarines no augmenta una vegada que han sigut collides, per la qual cosa és important triar-les ben madures i aromàtiques.
Una vegada a casa, les nectarines s’han de manipular amb cura, ja que es danyen fàcilment. Es conserven durant uns dies a temperatura ambient i diverses setmanes en la nevera. En este últim cas, abans de consumir-les és convenient temperar-les perquè resulten més saboroses i dolces.

Valor nutricional de la nectarina
Las nectarinas aportan 40 kcal por cada 100 gramos, de los que 87 g son agua, 9 g son hidratos de carbono y 1,5 g son proteína vegetal. El contenido en grasa es prácticamente nulo y el de fibra es de algo más de 2 gramos.
Propiedades de la nectarina
- Conté vitamina C, que ajuda l’organisme a absorbir el ferro i a disminuir el cansament i la fatiga.
- Rica en fibra, que facilita el trànsit intestinal, millora la digestió pesada i ajuda a combatre el restrenyiment.
- Baixa en calories.
-
Més del 80% és aigua, per la qual cosa el seu consum contribuïx a la hidratació.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.