Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Les millors receptes amb cervesa negra

Subtítulo

Hui portem una proposta pensada especialment per als amants de les cerveses negres: tres receptes culinàries elaborades amb este tipus de cervesa.

Imagen destacada
Recetas con cerveza negra
Body

Per a acompanyar els plats resultants, la millor opció és la mateixa cervesa amb la qual els hem elaborat, perquè aconseguirem una harmonia de sabors anàlegs a cada glop i a cada mos.

Pitu de caleya amb cervesa negra

Per als qui no el coneguen, direm que el pitu de caleya és com s’anomena un pollastre de corral a Astúries. Parlem d’animals amb una criança prolongada, alimentats amb gra i altres nutrients naturals. Gràcies a esta criança, la carn del pollastre de corral sol ser més fosca que la del pollastre habitual, també més dura i, per descomptat, més saborosa.

Ingredients i elaboració

  1. Un pitu de caleya (o, si no en tenim, un pollastre de corral) d’entre 3 i 4 kg
  2. 3 cebes dolces mitjanes
  3. 1 pimentó verd
  4. Una cabeça d’alls
  5. Oli d’oliva
  6. 50 cl de cervesa negra
  7. ½ litre de fons fosc de carn
  8. Sal

 

Salem el pollastre, piquem la mitat de la cabeça d’alls en un morter, untem els trossos de pollastre amb la picada i els deixem en un recipient on abocarem la cervesa. Deixem que es marinen en el nevera durant 3 hores.

Mentrestant, preparem un sofregit amb oli, ceba tallada molt fina, els alls a làmines i el pimentó trossejat. Mentre tot s’ablanix, escorrem els trossos de pollastre, els daurem en la paella amb un poc d’oli i els reservem.

Quan la ceba i el pimentó estiguen ablanits del tot, hi afegim el pollastre, ho remenem uns minuts i, finalment, hi afegim la cervesa amb el foc viu fins que alce el bull. Llavors, abaixem el foc, hi afegim el fons fosc de carn, calfat prèviament, i deixem que es coga a foc lent durant almenys 2 hores. 

Quan passe este temps, podem comprovar si el pollastre ja està a punt punxant-ne algun tros; si no és així, deixem que es coga i, si el caldo es reduïx massa, hi afegim aigua.

El servim amb creïlles fregides i l’acompanyem amb la mateixa cervesa.

Birramisú

Una versió del clàssic tiramisú, elaborat amb cervesa negra en lloc de café.

 

Ingredients i elaboració

  1. 20 melindros
  2. 33 cl de cervesa negra
  3. 250 g de formatge mascarpone
  4. 4 ous
  5. 8 cullerades de sucre moreno
  6. Vainilla de Madagascar
  7. Cacau en pols
  8. Un pessic de sal

Separem els rovells dels ous i batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal. A continuació, fem el mateix amb els rovells, quatre cullerades de sucre i un toc de vainilla de Madagascar al gust, fins que aconseguim una textura homogènia.

Finalment, batem el formatge mascarpone amb la resta del sucre i l’afegim primer a la mescla dels rovells, i després a la de les clares. Quan tot estiga ben integrat, ho reservem en la nevera.

Ara omplim el motle del tiramisú (pot ser qualsevol tàper rectangular amb prou mida), col·locant una capa de la crema elaborada, seguida d’una altra de melindros, xopats prèviament en la cervesa negra, i una més de crema.

Empolvorem el pastís amb cacau en pols per damunt, el cobrim amb paper de film sense que arribe a tocar la part de damunt i el deixem en la nevera 3 o 4 hores abans de servir-lo.

Es pot degustar amb la mateixa cervesa negra de l’elaboració.

Gelat de xocolate i cervesa negra

Una recepta més senzilla del que podria semblar i que segur que repetiràs.

Ingredients i elaboració

  1. 600 ml de nata líquida per a muntar (millor si té un 35% de contingut de greix o més)
  2. 250 g de llet condensada
  3. 33 cl de cervesa negra
  4. Unes gotetes de vainilla líquida

 

El primer pas és muntar la nata, que batrem en un recipient amb unes varetes. Si introduïm els estris en el congelador uns minuts abans, ens assegurarem que es munte amb èxit.

Comencem a batre amb paciència fins que obtinguem el que anomenem “pics durs”, o podem provar de girar el bol per a vore si la nata no cau. És tan important batre-la prou com no passar-se’n.

En un altre bol posem la cervesa, la llet condensada i la vainilla i ho mesclem.

Ara ho unim tot i ho remenem fent moviments circulars fins que obtinguem una pasta homogènia, ho tapem amb paper de film i ho fiquem en el congelador durant almenys 5 hores.

Quan passe este temps, podem traure el gelat i servir-lo.

Salut!

Julio Cerezo - Sommelier de cerveses

Director de Sabeer, Academia de la Cerveza

Comentaris (0)
Modal Register