Fajites de pollastre: recepta saborosa i fàcil de preparar
Descobrix com pots fer fajites de pollastre fàcils i saludables, amb ingredients senzills i passos ràpids per a un menjar deliciós i nutritiu.

Les fajites de pollastre són un clàssic de la cuina mexicana que ha triomfat a tot el món gràcies a la seua versatilitat, al sabor i a la rapidesa de preparació. Amb ingredients fàcils de trobar i una marinada molt senzilla, la recepta de les fajites de pollastre està a l’abast de tots i permet crear un plat ple de color, aroma i frescor. Per si no fora prou, són un plat camaleònic! Es poden personalitzar amb toppings, al gust del comensal, i són perfectes per a tota classe d’ocasions, des d’un sopar ràpid entre setmana fins a una reunió amb amics o una celebració familiar.
Quant a la història, es creu que van ser els vaquers d’origen mexicà que vivien a Texas (Estats Units) els que les van inventar. Com a part del seu salari, estos treballadors rebien peces menys valorades de la vedella (concretament, l’arrachera o onglet) i, per a aprofitar esta carn, en general més dura, van començar a tallar-la a tires fines i a adobar-la per donar-li més sabor. El que va començar com un recurs enginyós, hui és una delícia que ha sabut reinventar-se sense perdre l’essència, descobrim per què!
Ingredients per a preparar fajites de pollastre
Abans de posar-nos a la faena, repassem el que necessitarem. Els ingredients de les fajites de pollastre es poden adquirir en qualsevol supermercat, i la clau és combinar-los bé, mantenint els equilibris i garantint eixe sabor especiat, lleugerament picant i també cítric. Per a preparar les nostres fajites de pollastre, necessitarem els ingredients següents:
- 500 g de pit de pollastre
- 1 pimentó verd
- 1 pimentó roig
- 1 pimentó groc
- 1 ceba
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de pebre roig dolç o picant
- 1 cullerada de comí en pols
- sal
- pebre negre
- 1 llima
- 8 tortilles de blat

Com cal fer les fajites de pollastre pas a pas
Ara que ja tenim tots els ingredients a punt, arriba el moment més esperat: posar-nos a cuinar. Si vols disfrutar de les teues fajites i et preguntes com es poden fer de manera senzilla, sense massa complicacions, et deixem els passos que has de seguir, apunta!
- Talla el pollastre i marina’l. Per a fer-ho, neteja primer la carn i talla-la a tires. A continuació, mescla-la amb oli, espècies, sal i un poc de llima i deixa-la reposar uns 30 minuts per a potenciar-ne el sabor.
- Prepara les verdures. Llava els pimentons i talla’ls, i fes el mateix amb la ceba. Assegura’t de tallar-ho tot a tires, no només perquè tradicionalment es fa així, sinó perquè d’esta manera mantindràs un punt crunchy que li aporta contrast. També permetrà que s’adapten millor a la tortilla de blat, dins de la qual enrotllarem tots els ingredients.
- Daura el pollastre. En una paella ben calenta, cuina les tires de pollastre fins que estiguen daurades per fora i sucoses per dins.
- Salta les verdures. Afig a la mateixa paella calenta la ceba i els pimentons fins que estiguen tendres, però cruixents.
- Ajusta les espècies i agrega-hi unes gotes extra de llima.
- Arriba el millor moment: muntar les fajites. Per a fer-ho, calfa lleugerament les tortilles i servix el farciment de pollastre amb verdura. Després, cada comensal pot personalitzar-se les fajites amb guacamole, formatge o salsa.
Amb què podem acompanyar les fajites de pollastre?
Les fajites de pollastre són superversàtils i admeten un muntó d’acompanyaments que eleven i arredonixen l’experiència gastronòmica. Si vols saber amb què pots acompanyar les fajites de pollastre, et portem alguns suggeriments finals: pots presentar-les amb guacamole, salsa de pico de gallo, crema agra o iogurt natural i formatge ratllat; amb ensalada d’encisam i dacsa; amb arròs a la mexicana; amb fesols negres o creïlles a gallons al forn amb espècies, o amb extres més potents com ara pebres de Jalapa adobats o natxos cruixents. Nyam, nyam!
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.



