Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Fajites de pollastre: recepta saborosa i fàcil de preparar

Subtítulo

Descobrix com pots fer fajites de pollastre fàcils i saludables, amb ingredients senzills i passos ràpids per a un menjar deliciós i nutritiu.

Imagen destacada
Fajites de pollastre: recepta saborosa i fàcil de preparar
Body

Les fajites de pollastre són un clàssic de la cuina mexicana que ha triomfat a tot el món gràcies a la seua versatilitat, al sabor i a la rapidesa de preparació. Amb ingredients fàcils de trobar i una marinada molt senzilla, la recepta de les fajites de pollastre està a l’abast de tots i permet crear un plat ple de color, aroma i frescor. Per si no fora prou, són un plat camaleònic! Es poden personalitzar amb toppings, al gust del comensal, i són perfectes per a tota classe d’ocasions, des d’un sopar ràpid entre setmana fins a una reunió amb amics o una celebració familiar.

Quant a la història, es creu que van ser els vaquers d’origen mexicà que vivien a Texas (Estats Units) els que les van inventar. Com a part del seu salari, estos treballadors rebien peces menys valorades de la vedella (concretament, l’arrachera o onglet) i, per a aprofitar esta carn, en general més dura, van començar a tallar-la a tires fines i a adobar-la per donar-li més sabor. El que va començar com un recurs enginyós, hui és una delícia que ha sabut reinventar-se sense perdre l’essència, descobrim per què!
 

Ingredients per a preparar fajites de pollastre

 

Abans de posar-nos a la faena, repassem el que necessitarem. Els ingredients de les fajites de pollastre es poden adquirir en qualsevol supermercat, i la clau és combinar-los bé, mantenint els equilibris i garantint eixe sabor especiat, lleugerament picant i també cítric. Per a preparar les nostres fajites de pollastre, necessitarem els ingredients següents:

  • 500 g de pit de pollastre
  • 1 pimentó verd
  • 1 pimentó roig
  • 1 pimentó groc
  • 1 ceba
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de pebre roig dolç o picant
  • 1 cullerada de comí en pols
  • sal
  • pebre negre
  • 1 llima
  • 8 tortilles de blat
     

 

Com cal fer les fajites de pollastre pas a pas

 

Ara que ja tenim tots els ingredients a punt, arriba el moment més esperat: posar-nos a cuinar. Si vols disfrutar de les teues fajites i et preguntes com es poden fer de manera senzilla, sense massa complicacions, et deixem els passos que has de seguir, apunta!

  1. Talla el pollastre i marina’l. Per a fer-ho, neteja primer la carn i talla-la a tires. A continuació, mescla-la amb oli, espècies, sal i un poc de llima i deixa-la reposar uns 30 minuts per a potenciar-ne el sabor.
  2. Prepara les verdures. Llava els pimentons i talla’ls, i fes el mateix amb la ceba. Assegura’t de tallar-ho tot a tires, no només perquè tradicionalment es fa així, sinó perquè d’esta manera mantindràs un punt crunchy que li aporta contrast. També permetrà que s’adapten millor a la tortilla de blat, dins de la qual enrotllarem tots els ingredients. 
  3. Daura el pollastre. En una paella ben calenta, cuina les tires de pollastre fins que estiguen daurades per fora i sucoses per dins. 
  4. Salta les verdures. Afig a la mateixa paella calenta la ceba i els pimentons fins que estiguen tendres, però cruixents. 
  5. Ajusta les espècies i agrega-hi unes gotes extra de llima.
  6. Arriba el millor moment: muntar les fajites. Per a fer-ho, calfa lleugerament les tortilles i servix el farciment de pollastre amb verdura. Després, cada comensal pot personalitzar-se les fajites amb guacamole, formatge o salsa.
     

Amb què podem acompanyar les fajites de pollastre?

 

Les fajites de pollastre  són superversàtils i admeten un muntó d’acompanyaments que eleven i arredonixen l’experiència gastronòmica. Si vols saber amb què pots acompanyar les fajites de pollastre, et portem alguns suggeriments finals: pots presentar-les amb guacamole, salsa de pico de gallo, crema agra o iogurt natural i formatge ratllat; amb ensalada d’encisam i dacsa; amb arròs a la mexicana; amb fesols negres o creïlles a gallons al forn amb espècies, o amb extres més potents com ara pebres de Jalapa adobats o natxos cruixents. Nyam, nyam! 

Comentaris (2)
ESTHER GARCIA Fa 7 hores
No las e probado nunca, pero es sencillo, las voy a probar
ESTHER GARCIA Hace 7 hours 7 min
No las e probado nunca, pero es sencillo, las voy a probar
Profile picture for user CONSUM_460fbec56c2a47499bac73a535e906c4
Chiqui Fa 1 dia
Me encantan las fajitas
Profile picture for user CONSUM_460fbec56c2a47499bac73a535e906c4
Chiqui Hace 1 day 2 hours
Me encantan las fajitas
Modal Register