Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Coca de iogurt: recepta fàcil i deliciosa

Subtítulo

Prepara una coca de iogurt esponjosa i deliciosa amb esta recepta fàcil i ràpida. Descobrix-ne el pas a pas i la forma perfecta de servir-la.

Imagen destacada
Bizcocho de yogur: receta fácil y deliciosa
Body

La coca de iogurt és un clàssic de la rebosteria que alegra qualsevol desdejuni o berenar per la seua senzillesa, esponjositat i sabor suau. A més, a diferència d’altres dolços, no té unes mesures o pesos extremadament rígids, ja que per a preparar-la s’utilitza l’envàs o got d’un iogurt. Pensar en una coca de iogurt esponjosa farà que més d’una persona viatge a la infància, i estem convençuts que, amb esta recepta tan fàcil, voldràs fer-la a casa ara mateix. Endavant!

Ingredients per a preparar una coca de iogurt esponjosa

Els ingredients de la coca de iogurt són ben fàcils d’aconseguir, apunta!

  • 1 iogurt natural o de llima
  • la mesura d’1 iogurt d’oli de gira-sol
  • 2 vegades la mesura del iogurt de sucre
  • 3 vegades la mesura del iogurt de farina de rebosteria
  • 3 ous
  • mig sobre de rent (tipus Royal)
  • ratlladura de llima (opcional)
  • mantega per a untar el motle

 

 

Com es fa una coca de iogurt: pas a pas

Una de les claus de la recepta de la coca de iogurt és que resulta molt fàcil recordar-ne les quantitats: només hem de posar els tres ingredients principals (oli, sucre i farina) en una proporció d’1, 2 i 3. Necessitarem, per tant, una mesura d’oli, dos de sucre i tres de farina. A més d’això, només ens farà falta un iogurt natural o de llima, llevat, tres ous i... voilà! Ja tindrem una coca que, paraula, sempre ix bé.

Anem pas a pas:

  1. Posem en un bol el iogurt i afegim 3 ous, 1 mesura d’oli de gira-sol i 2 de sucre. Ho batem.
  2. Mesclem la farina (recordem, 3 mesures de iogurt) amb rent i anem incorporant-la al bol amb la resta d’ingredients. Per a fer-ho, usarem un colador que ens ajude a tamisar la farina i evitar els grums. Anem afegint farina i batent a poc a poc.
  3. Si volem donar-li un toc cítric, agregarem ací la ratlladura de llima.
  4. Amb el forn ja precalfat a 180 graus durant uns 10 minuts, i després d’haver untat la mantega en el motle, hi aboquem la massa i deixem que es coga. Perquè el resultat siga satisfactori serà important no obrir la porta del forn durant els 35 minuts que dura la cocció; si no, la temperatura interior baixarà i la coca es pot arribar a afonar.

Transcorreguts els primers 30 minuts sí que podrem verificar el punt de cocció ficant-hi una broqueta de fusta. Si ix neta, ja estarà a punt; si no, esperem 5 minuts més i apaguem el forn. Després, deixem que la coca es tempere un poc en el motle i la posem sobre una reixeta perquè s’acabe de refredar sense agafar humitat.

Com es pot conservar i servir la coca de iogurt

La veritat és que la coca de iogurt està deliciosa així, sense res més, però també la podem acompanyar de melmelada casolana, trossos de fruites o fruita seca, o inclús farcir-la amb crema pastissera o nata muntada per a donar-li un extra de sabor dolç. També podem empolvorar-la amb un poc de sucre en pols o aprofitar-la com a base per a altres receptes i elaboracions, com una coca de xocolate. Quant als acompanyaments, li va molt bé un got de llet freda, un café amb llet, un te gelat o qualsevol infusió.

La coca de iogurt és una recepta infal·lible que sempre triomfa. El seu sabor i la textura la convertixen en la preferida de grans i menuts i la seua facilitat de preparació fa que siga perfecta inclús per als qui s’inicien en la rebosteria. Tasta-la i sorprén-te amb el resultat!

Comentaris (2)
SILVIA NAVARRO 02 Setembre 2025
Siempre voy buscando la receta de las medidas del yogur,que bien ahora ya se donde encontrarla
SILVIA NAVARRO Hace 1 week
Siempre voy buscando la receta de las medidas del yogur,que bien ahora ya se donde encontrarla
JOSE MANUEL GARCIA 26 Agost 2025
Muy bueno este bizcocho crujiente.
JOSE MANUEL GARCIA Hace 1 week 6 days
Muy bueno este bizcocho crujiente.
Modal Register