Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

5 receptes amb burrata 

Subtítulo

Et donem receptes delicioses amb burrata perquè sorprengues els teus convidats sempre que vulgues. Et contem que la burrata es pot ficar al forn.

Imagen destacada
5 receptes amb burrata 
Body


La burrata és un formatge d’origen italià que s’ha convertit en tota una estrela en la cuina. Amb un sabor dolç i una textura molt peculiar (està fet amb formatge fresc cremós i un cor de nata que s’escampa quan la talles), combina amb una gran varietat d’ingredients, des de salats fins a dolços, i encaixa perfectament en ensalades i plats de pasta. Et portem unes quantes receptes amb burrata que pots començar a preparar ara mateix a casa, apunta!

Ensalada de burrata

Ensalada de burrata amb espàrrecs, pèsols i ràvens

Esta ensalada de burrata és tan sana com ràpida d’elaborar. Només necessitem uns quants ingredients, un colp de forn ràpid i... voilà!

Ingredients

  • 100 g d’espàrrecs
  • 100 g de pèsols
  • 80 g brots de pèsols
  • 100 g de ràvens mixtos
  • 1 burrata
  • mitjana culleradeta de suc de llima
  • 1 culleradeta d’oli oliva verge extra
  • sal
  • menta fresca
  • pebre negre al gust

Elaboració

  • Preescalfem el forn a 200 graus.
  • Tallem la part inferior dels espàrrecs i els col·loquem en una safata de forn amb un raget d’oli d’oliva i un pessic de sal. Els torrem durant 15 minuts (a mitja cocció els remenem perquè es cuinen bé per tots els costats).
  • Bollim els pèsols congelats en una olla. Després, els escorrem i els rentem amb aigua freda per a mantindré,n el color i evitar que continuen cuinant-se.
  • Tallem els ràvens per la mitat i a quarts (segons la mida que tinguen).
  • Mesclem els brots de pèsols, els espàrrecs torrats, els pèsols cuits, els ràvens i la menta fresca amb l’oli, el suc de llima, un pessic de sal i pebre negre. Després, ho posem en un plat pla, trenquem la burrata i la col·loquem en la part superior de l’ensalada. Per acabar, adobem l’ensalada amb un raget d’oli d’oliva i sal al gust. Només ens quedarà disfrutar.



Ensalada de burrata, tomaques i alfàbega

Este plat és un clàssic de la recepta amb formatge burrata, on la tomaca i l’alfàbega fan brillar encara més el formatge italià, se’ns fa la boca aigua!

Ingredients

  • 2 tomaques
  • alfàbega
  • 1 burrata
  • 1 ceba tendra
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva verge extra

Elaboració

  • Llavem bé les tomaques i les tallem a trossos.
  • Pelem la ceba tendra i la tallem en anelles.
  • En una font, posem la ceba i les tomaques i, al centre, la burrata amb unes fulles d’alfàbega.
  • L’adobem amb sal, pebre acabat de moldre i un raig generós d’oli d’oliva verge extra.

Per cert, entre les receptes amb burrata al forn, n’hi ha una que és molt pareguda a esta ensalada de burrata en versió calenta que també és molt fàcil d’elaborar a casa. Per a fer-la, necessitem tomaques cherry, una burrata, alfàbega, all molt, un parell d’alls, timó, romer, oli d’oliva verge extra, sal i pebre.

Com hem fet abans, haurem de llavar les tomaques, posar-les en una font apta per al forn i adobar-les esta vegada all molt, sal i pebre, unes fulles de romer o timó i oli d’oliva. Precalfem el forn a 200 graus per dalt i per baix i fiquem la font amb les tomaques fins que estiguen daurades. A continuació, traiem la safata del forn, posem al centre la burrata, piquem els alls amb un poc d’alfàbega, romer i timó i un poc d’oli d’oliva que tirarem per damunt de la burrata, i ho fiquem al forn uns 5 minuts més. Ho traiem i ja podem servir este plat tan deliciós amb pa torrat, és ideal com a aperitiu!



Receptes amb burrata i pasta

Tallarines amb burrata i tomaques cherry

Les tomaques cherry també estan presents en la següent recepta amb formatge burrata. Les receptes amb burrata i pasta són un clàssic i segur que esta es quedarà entre els teus imprescindibles de la setmana perquè és molt fàcil de preparar. Per cert: també pots preparar pasta amb tàperes i burrata; llacets tricolors amb bacó, burrata i pesto de cacauets… D’opcions, n’hi ha moltes. Anem, això sí, a la que ens interessa abordar ara.

Ingredients

  • 400 g de tallarines integrals
  • 300 g de tomaques cherry de colors
  • 2 burrates
  • 1 branqueta d’alfàbega
  • pesto
  • oli d’oliva verge extra
  • pebre negre

Elaboració

  • Precalfem el forn a 180 graus amb calor per dalt i per baix, però sense aire.
  • En una safata per al forn posem les tomaques cherry tallades per la meitat. Les banyem amb un raget d’oli d’oliva i hi afegim sal i pebre.
  • Les fiquem al forn durant 15 minuts fins que estiguen tendres i les reservem.
  • Posem a bollir aigua abundant en una olla amb un grapat de sal i tirem la pasta quan alce el bull. La coem segons els minuts que indique el fabricant.
  • Escorrem la pasta i la reguem amb oli d’oliva.
  • Servim les tallarines en un plat amb un parell de cullerades de tomaques cherry i les reguem amb pesto. Finalment, posem trossos de burrata per damunt, boníssim!

Pizza de burrata, ruca i anous

La burrata amb ruca i anous també representa una combinació imbatible i, en forma de pizza, no té rival.

Ingredients

  • 1 burrata
  • 1 grapat de ruca
  • 1 ceba roja
  • 8 tomaques de pera
  • 1 branqueta d’alfàbega
  • 10 anous
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva verge extra

Elaboració

  • Triturem les tomaques i les posem en una olla a foc mitjà amb un raget d’oli d’oliva.
  • Les cuinem fins que l’aigua s’evapore, hi tirem sal i pebre i les reservem.
  • Precalfem el forn a 250 graus amb calor per dalt i per baix i deixem la safata a dins a una altura mitjana.
  • Estenem la salsa de tomaca en la massa de la pizza i la ceba roja tallada a tires fines.
  • Cuinem la pizza al forn en una safata uns 8-10 minuts fins que les vores estiguen rostides.
  • La traiem i hi posem la resta d’ingredients: la burrata, la ruca, les anous i les fulles d’alfàbega.



Altres receptes amb formatge burrata

Postres de burrata amb figues

La burrata també és un ingredient que pot funcionar de meravella en unes postres, vegem-ho!

Ingredients

  • 12 figues
  • 1 burrata
  • vinagre de Mòdena
  • menta

Elaboració

  • Llavem les figues amb delicadesa just abans de preparar la recepta i les tallem per la mitat.
  • Traiem la burrata de l’envàs i la fem a miquetes.
  • Posem en un bol les figues i les miquetes de burrata. Només caldrà adobar-ho tot amb vinagre balsàmic i decorar-ho amb fulles de menta, irresistible!


Comentaris (0)
Modal Register