Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Propietats de les fruites roges

Subtítulo

Les fruites roges com els gerds, els nabius, la grosella, etc. tenen molts beneficis nutricionals per a la salut. Descobrix-les!

Imagen destacada
Propietats de les fruites roges
Body

 

Les fruites roges, també anomenades fruites del bosc, són baies que tenen la pell i l’interior d’un color intens. Els nabius, els gerds, les maduixes, els maduixots, els arboços, les groselles i les mores en són les varietats principals.

Propietats de les fruites del bosc (o roges)

  • Són antioxidants: protegixen les capacitats cognitives i la vista.
  • Cuiden la pell: com que tenen una gran quantitat d’antioxidants, combaten els radicals lliures que provoquen la degeneració cel·lular i l’envelliment de la pell.
  • Riques en vitamines: com la C o la K, i minerals com el manganés, que contribuïx al manteniment dels ossos i a la formació normal del teixit connectiu.
  • Contenen folats, que contribuïxen a la formació de cèl·lules sanguínies, al funcionament normal del sistema immunitari i ajuden a disminuir el cansament i la fatiga.
  • Contenen vitamina C, que contribuïx a la formació normal de col·lagen per al funcionament normal dels vasos sanguinis, els ossos, els cartílags i la pell, i millora l’absorció del ferro.

Raons per a incloure’n en la dieta
 

  • Els nabius: contribuïxen a reforçar el sistema immunitari. Són baixos en greixos i una font de vitamines C i K i manganés, que protegixen els ossos.
  • Els gerds: poden ser grocs, negres, ataronjats i inclús blancs. Entre les propietats que tenen destaquen la vitamina C (és antioxidant, evita el cansament i la fatiga, i ajuda a l’absorció del ferro) i la fibra, i són una font d’àcid fòlic (bo per a les embarassades) i manganés (bo per als ossos).
  • Les maduixes i els maduixots: aporten fibra, antioxidants i vitamina C. Tenen moltes qualitats nutritives i terapèutiques.
  • Les groselles: poden ser de diferents colors, tot i que la negra és la més dolça i especialment rica en vitamina C.
  • Les mores: tenen poques calories, sense greixos saturats i són una font d’àcid fòlic, que contribuïx al creixement dels teixits materns durant l’embaràs.

 

 

Idees de receptes fàcils per a incloure-les en l’alimentació

- Per al desdejuni:

  • Smoothie, batut o suc de fruites roges.
  • Iogurt amb fruites roges i fruita seca.

- En ensalades: afegint qualsevol tipus de fruita roja a l’ensalada, li donaràs un toc de color i sabor.

-Rebosteria: pastissos (el típic de formatge amb nabius o maduixes), melmelades, gelatines o muffins casolans amb nabius; mousse de maduixes…

-Com a postres: maduixes amb nata o amb suc de taronja, fondue de xocolate amb maduixes, gerds…

-Com a ingredient per salses dolces, per a acompanyar carn i verdures, per a donar-li un sabor agredolç.

Sabies que…

Les fruites roges s’han de guardar en la nevera perquè no es facen malbé. Com que són fruites delicades, hem d’evitar deixar-les a remulla i no s’han de rentar fins al moment de consumir-les.

 

Comentaris (0)
Modal Register