Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Propietats dels pésols

Subtítulo

Els pésols donen molt de joc en la cuina ja que combinen amb molts plats. Descobrix quines són les propietats i els beneficis d’este aliment.

Imagen destacada
Propietats dels pésols
Body


El pésol (Pisum sativum) és la llavor xicoteta comestible de la planta que es cultiva per a la seua producció. A més, pertany a la família de les lleguminoses, encara que la majoria de les persones el considere una verdura.


Els pésols són les llavors madures de la planta homònima i estan tancades dins d’una coberta o baina de color verd intens, amb una longitud de 5 a 10 cm. En cada baina sol haver-hi entre 7 i 9 llavors.


La seua temporada de recol·lecció, i la millor època de consum, és de novembre a març. Segons la varietat, també podem trobar pésols frescos entre octubre i abril.



Beneficis dels pésols

Pel que fa a les vitamines, cal destacar el contingut en tiamina, àcid fòlic, vitamina C i K.


Els folats contribuïxen al procés de divisió cel·lular i a la formació normal de les cèl·lules sanguínies. A més, afavorixen el creixement dels teixits materns durant l’embaràs. Per això és important ingerir aliments amb alts nivells d’àcid fòlic en este període. 


Pel que fa als minerals, aporten fòsfor i manganés, que contribuïxen al manteniment dels ossos en condicions normals, i potassi, que contribuïx al funcionament normal del sistema nerviós i dels músculs.




Com es preparen els pésols?

Bullits en olla tradicional o exprés: Si els pésols són frescos, omplirem l’olla tradicional d’aigua amb un grapat de sal, i quan comence a bullir afegirem els pésols i els cuinarem durant 20-25 minuts, aproximadament. En l’olla exprés, el temps de cocció es redueix a 4 o 5 minuts. 

Si els pésols són congelats, els cuinarem amb olla tradicional i seguirem el mateix procediment que abans, però el temps de cocció serà inferior, d’uns 5 o 7 minuts, segons la mida dels pésols.


Al vapor: En este cas, el temps de cocció serà el mateix tant si cuinem els pésols frescos com si són congelats. El temps anirà dels 7 minuts als 12 depenent del calibre del pésol. Hem de tindre en compte que per a esta tècnica de cocció necessitarem un recipient apte per a este tipus de cuina. 


Microones: Si els pésols són congelats, els posarem directament en un recipient apte per al microones i afegirem dos cullerades d’oli. Els tapem amb paper film o una tapa i programem 5 minuts a màxima potència. 

Si els pésols són frescos, els posarem en un recipient per a microones amb 2 o 3 cullerades soperes d’aigua. Els taparem amb la tapa o paper film i els cuinarem durant 7 minuts a màxima potència. 



Comentaris (0)
Modal Register