Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Propietats de la carxofa: el que n'has de saber

Subtítulo

Coneix les propietats de la carxofa i tots els beneficis que pot aportar este aliment al teu organisme. No t’ho perdes.

Imagen destacada
alcachofa
Body

Tots els beneficis de menjar carxofa

El component fonamental de les carxofes és l’aigua (85%). És rica en fibra, que ajuda al trànsit intestinal, i en vitamina C, que contribuïx a la protecció de les cèl·lules enfront del dany oxidatiu i millora l’absorció del ferro. A més, aporta minerals, sobretot potassi, que contribuïx al manteniment de la tensió arterial. La seua temporada de recol·lecció i la millor època de consum es troba entre setembre i maig.

Recepta de carxofes farcides de foie. T'animes a preparar-la? Fes-te amb tots els ingredients en el teu Consum o fent clic ací.

La mida de cada peça varia en funció de la varietat, però en general es troba entre els huit i els dotze centímetres de diàmetre. El seu pes pot variar entre els 50 i els 100 grams.

D.O. 'Alcachofa de Benicarló' - Elena Cid Photo

D.O. ALCACHOFA DE BENICARLÓ

Hi ha moltes varietats de carxofa, algunes autòctones: “Morada Mallorquina”, “Camus de Bretanya”, “Romana Gran”, “Blanca de Tudela”, etc. A Espanya, per les seues propietats excel·lents, destaca la Carxofa de Benicarló que, a més, té denominació d’origen pròpia.

L’àrea de producció d’esta carxofa s’estén per la part nord de la província de Castelló, a la comarca del Baix Maestrat, concretament, entre les localitats de Benicarló, Càlig, Peníscola i Vinaròs.

El Mediterrani preserva estes terres de fortes oscil·lacions tèrmiques, i oferix hiverns moderats, que permeten que la carxofa es desenvolupe consistent, redona i compacta. Este clima li dóna de forma natural una gran resistència que, en condicions òptimes de conservació, permet una llarga duració sense minvar-ne la qualitat.

El Consell Regulador de la DO en controla tot el procés –des de la recollida als camps fins a la selecció, l’envasat, l’etiquetatge i l’expedició-, per garantir que arriben a taula únicament les millors peces.

 

D.O. 'Alcachofa de Benicarló' - Elena Cid Photo

CONSELLS

•  Es conserven durant més temps si submergim la tija en aigua, com “una flor”, per a mantindre’n la frescor.

• Fregar-les amb una llima evita que s’ennegrisquen una volta tallades.

• Afegir una miqueta de suc de llima i una culleradeta de farina a l’aigua de cocció fa que estiguen més tendres.

• Convé evitar la “sobrecocció”, ja que afecta el seu sabor i la textura.

DE LA NOSTRA WEB A LA TEUA TAULA

Les carxofes es poden menjar crues en ensalada, adobades amb unes gotes d’oli i una mica de sal i pebre; al forn amb pernil o anxoves; en paella o menestra de verdures, amb vi o acompanyant carn de corder. A continuació, vegem-ne alguns exemples:

 

•  Cloïsses amb carxofes

•  Carxofes amb llima

•  Pizza amb carxofes i pesto

•  Bomba de carxofes

•  Risotto de tomaca, carxofes i formatge 

•  Wok verd amb pit de pollastre, espirals i carxofes

Comentaris (14)
Profile picture for user CONSUM_caf2c5d829f147e9a3c8a8b8de9d90fa
maria r. Fa 17 hores
Las alcachofas en su temporada no faltan de mi cocina. Son muy saludables y versátiles, fácil de combinar en muchos platos.
Profile picture for user CONSUM_caf2c5d829f147e9a3c8a8b8de9d90fa
maria r. Hace 17 hours 34 min
Las alcachofas en su temporada no faltan de mi cocina. Son muy saludables y versátiles, fácil de combinar en muchos platos.
Profile picture for user CONSUM_74ff11e4502d4e4f80635fcbe2a9472c
Xelyn Fa 1 dia
Me encanta la alcachofa!!
Profile picture for user CONSUM_74ff11e4502d4e4f80635fcbe2a9472c
Xelyn Hace 1 day 5 hours
Me encanta la alcachofa!!
MARTA ARRUFAT Fa 1 dia
Muy buen alimento
MARTA ARRUFAT Hace 1 day 16 hours
Muy buen alimento
MARIA LUISA CALATAYUD Fa 1 dia
I molt bo
MARIA LUISA CALATAYUD Hace 1 day 16 hours
I molt bo
MARIA LUISA CALATAYUD Fa 1 dia
Molt interessant
MARIA LUISA CALATAYUD Hace 1 day 17 hours
Molt interessant
MARTA ARRUFAT Fa 1 dia
Síii
MARTA ARRUFAT Hace 1 day 16 hours
Síii
Profile picture for user CONSUM_0e3f6a386a074f8497cfe36d48fe61d2
ROSA PEREZ 11 Desembre 2025
M'encanten!! les menjo fins i tot crues en amanida. Quan les netejo disfruto rossegant el blanc de les fulles!!
Profile picture for user CONSUM_0e3f6a386a074f8497cfe36d48fe61d2
ROSA PEREZ Hace 1 week 6 days
M'encanten!! les menjo fins i tot crues en amanida. Quan les netejo disfruto rossegant el blanc de les fulles!!
Profile picture for user CONSUM_57c00f1a4d254beb81ccb3489aab32bc
JuanJose 11 Desembre 2025
Buenisimas con jamón... Y en el arroz, es un manjar....
Profile picture for user CONSUM_57c00f1a4d254beb81ccb3489aab32bc
JuanJose Hace 1 week 6 days
Buenisimas con jamón... Y en el arroz, es un manjar....
CRISTINA GARCIA 09 Desembre 2025
Que buenas!
CRISTINA GARCIA Hace 2 weeks 2 days
Que buenas!
BEA SEVILLA 09 Novembre 2025
Combina en muchos platos y está buenísima en todos.
BEA SEVILLA Hace 1 month 2 weeks
Combina en muchos platos y está buenísima en todos.
Carregar més
Modal Register