Propietats de la carabasseta
Cosina menuda de les carabasses, la carabasseta pertany a la família de les cucurbitàcies, de la qual també formen part els cogombres, els melons d’Alger o els melons de tot l’any.

Encara que l’origen d’esta verdura no ha quedat totalment demostrat, ja que podria vindre d’Amèrica o d’Àsia, sí que se sap que es consumix en molts punts del planeta des de fa segles.
Propietats
- Baixa en calories i amb un alt contingut en aigua, indicada per a persones que
volen perdre pes. - Font de vitamina C, ajuda a protegir les cèl·lules del mal oxidatiu i afavorix
l’absorció del ferro. - Font de fibra, que afavorix el trànsit intestinal.
- Font d’àcid fòlic, que ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.
Tipus
N’hi ha un gran nombre de varietats, però a Espanya les més freqüents són:
Segons el color:
- Blanca: gust suau
- Verda: gust més intens i amb personalitat.
Segons la forma:
- Redona: la més indicada per a farcir.
- Allargada de coll recte
- Allargada de coll corb

Conservació i ús
Es recomana triar les peces que tinguen textura ferma i compacta i un bon pes en relació amb la mida. Es pot consumir amb pell o sense i és possible que es conserve en bon estat fins a dos setmanes amb la temperatura adequada.
Encara que el seu gust suau li dona fama d’avorrida, són moltes les possibilitats que oferix en la cuina, des de receptes més lleugeres fins a plats contundents.
Una altra opció per a animar les teues receptes amb carabasseta és utilitzar espècies com el curri o la cúrcuma, o bé herbes aromàtiques com la menta, l’alfàbega o l’anet, amb les quals “marida” molt bé.
Y a taula:
Hummus de carabasseta, tomaques, anous de macadàmia i olives
Hamburguesa de cigrons i carabasseta
Cintes de carabasseta farcides de tomaca, olives i formatge de cabra
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.