Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Propietats de la ruca: beneficis i usos per a la salut

Subtítulo

Descobrix les propietats de la ruca i tots els beneficis que aporta a la salut. Aprén els avantatges nutricionals que té i com pots incloure-la en la dieta diària.

Imagen destacada
Propiedades de la rúcula: beneficios y usos para tu salud
Body

Què és la ruca i per a què servix?

 

La ruca és una verdura de fulla verda de la família de les crucíferes o brasicàcies (la mateixa a la qual pertanyen el bròcoli i la coliflor) amb un sabor característic, entre amarg i lleugerament picant, que la fa inconfusible en ensalades i plats frescos. Però no només aporta personalitat a taula: també destaca per les vitamines, els minerals i els compostos antioxidants que la convertixen en un aliment de gran interés nutricional.

El seu consum es remunta a l’època romana, quan a més de cultivar-se com a aliment se li atribuïen propietats afrodisíaques. Des de llavors ha format part de la dieta mediterrània i s’ha consolidat com un ingredient tan versàtil com beneficiós. En este article et contem tot el que necessites saber sobre les propietats de la ruca, vegem-ho!

 

Beneficis de la ruca: per què hauries d’incloure’n en la dieta?

 

La ruca és un aliment lleuger i baix en calories (aproximadament 25 kcal per cada 100 g), ideal per a una dieta equilibrada. Però... quines són exactament les propietats de la ruca? Per començar, és rica en vitamines, com ara vitamina K, essencial per a la salut òssia; àcid fòlic, que contribuïx a reduir el cansament i la fatiga, i vitamina C, que contribuïx a absorbir el ferro i al funcionament correcte del sistema immunològic. Per si no fora prou, té un alt contingut en minerals com potassi, calci i manganés, que contribuïxen a la funció normal d’ossos i músculs.

Per tot això, els beneficis de la ruca són diversos i múltiples.

Si et preguntaves per què és bona la ruca, ara ja ho saps! 

 

 

Com pots incorporar la ruca en l’alimentació diària?

 

El més recomanable és consumir-la crua, ja que així conserva millor els nutrients: per exemple, en ensalades o com a topping. També es pot elaborar cuita en pastes, pizzes, sopes, carpaccios de carn o truites. Inclús es pot aprofitar en batuts de fruites i verdures. Algunes idees de receptes que pots posar en pràctica són l’ensalada de ruca i tomaca seca amb formatge parmesà; la torrada de ruca, pera, ravenets i formatge, o el sàndwitx de ruca i bacó.

La ruca és més que una fulla verda amb sabor intens. Es tracta d’un aliment amb un perfil nutricional complet, capaç d’aportar vitamines, minerals i antioxidants que afavorixen la salut cardiovascular, òssia, immunològica i cognitiva. Incorporar-ne de manera regular en la dieta pot aportar beneficis clars. Anima’t a tastar-la!

Comentaris (8)
Alberto Fa 1 dia
Ideal para mezclar con lechuga en ensaladas.
Alberto Hace 1 day 7 hours
Ideal para mezclar con lechuga en ensaladas.
CARMEN Fa 3 dies
Hace que las ensaladas estén más apetecibles
CARMEN Hace 3 days 2 hours
Hace que las ensaladas estén más apetecibles
Profile picture for user CONSUM_57c00f1a4d254beb81ccb3489aab32bc
JuanJose Fa 3 dies
Una ensalada de Rúcula, queso de cabra viangre di modena y doritos..... hmmmmm
Profile picture for user CONSUM_57c00f1a4d254beb81ccb3489aab32bc
JuanJose Hace 3 days 3 hours
Una ensalada de Rúcula, queso de cabra viangre di modena y doritos..... hmmmmm
EVA MARIA SELLES Fa 4 dies
Me encanta yo la suelo poner en hamburguesa de ternera con queso de cabra y rucula
EVA MARIA SELLES Hace 4 days 2 hours
Me encanta yo la suelo poner en hamburguesa de ternera con queso de cabra y rucula
ESTHER GARCIA 16 Setembre 2025
Está muy buena mezclándola con queso fresco y frutos secos
ESTHER GARCIA Hace 1 week 2 days
Está muy buena mezclándola con queso fresco y frutos secos
JOSE MANUEL GARCIA 14 Setembre 2025
Buena verdura.
JOSE MANUEL GARCIA Hace 1 week 3 days
Buena verdura.
Profile picture for user CONSUM_6b32b50aaa72432780d038271f3d55ad
Nanci 14 Setembre 2025
La rúcula está genial para variar el verde de la ensada al igual que usar espinacas crudas, mezcladas o no con otras hojas (como la lechuga, escarola, etc.)
Profile picture for user CONSUM_6b32b50aaa72432780d038271f3d55ad
Nanci Hace 1 week 4 days
La rúcula está genial para variar el verde de la ensada al igual que usar espinacas crudas, mezcladas o no con otras hojas (como la lechuga, escarola, etc.)
Irene 10 Setembre 2025
Muy buena en ensalada.
Irene Hace 2 weeks 1 day
Muy buena en ensalada.
Modal Register