Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Prepara autèntic menjar tex-mex a casa amb estos ingredients

Subtítulo

La fusió de la gastronomia entre Mèxic i USA, la cuina Tex-mex

Imagen destacada
Prepara autèntic menjar tex-mex a casa amb esto
Body

Et proposem algunes receptes per a un menú Tex-mex

La cuina tex-mex té l’origen en la cuina mexicana, però adaptada als gustos nord-americans. Molts mexicans que viuen als Estats Units, sobretot a Texas, es van endur al país veí els seus costums culinaris però van haver d’ajustar-los per poder elaborar els seus plats amb els ingredients que podien trobar allà. La unió de les dos cuines va originar un estil conegut com tex-mex que molt prompte es va anar estenent, de primer cap a la costa oest i, posteriorment, per tot el món. Hui, menjar nachos amb formatge, fajitas o xili amb carn és un fet habitual quasi en qualsevol racó del planeta.


El menjar tex-mex es caracteritza pels sabors forts, propis de la gastronomia mexicana, encara que molts plats, després d’adaptar-se als paladars locals, han perdut eixos matisos picants. Plats purament tex-mex són els nachos amb formatge, els crispy tacos, el xili amb formatge o amb carn, el chili gravy, el taco rice, les papas Arizona i les fajitas. La senzillesa en les elaboracions i el fet que encanten als més menuts fa que siguen uns plats molt fàcils de preparar a casa. Si vols preparar autèntic menjar tex-mex, ompli el rebost amb estos ingredients!

Ingredients imprescindibles en la cuina Tex-mex

En la cuina original tex-mex s’utilitzen tant ingredients habituals de la cuina mexicana com de la nord-americana, però a més s’han importat sabors d’altres cuines, com l’ús del comí, que no sol utilitzar-se en les receptes tradicionals mexicanes. Els principals ingredients d’este tipus de cuina els podem trobar fàcilment als supermercats.

•  Tortillas: fetes de farina de dacsa o de blat, les tortillas són un dels puntals de lacuina mexicana. Són com l’equivalental nostre pa. S’utilitzen per a preparar tacos,burritos o fajitas, embolicant la carn i les verdures. Sense les tortillas mexicanes no s’entén la cuina tex-mex,són un must have (s’han de tindre) entota regla.

La senzillesa en les elaboracions i el fet que encanten als més menuts fa que siguen uns plats molt fàcils de preparar a casa



•  Frijoles: són l’ingredient principal del xili amb carn, un dels plats estrella de la gastronomia texana-mexicana, que ja es pot trobar preparat als supermercats, encara que també podem cuinar la recepta a casa utilitzant diferents varietats de fesols.

• Carn: de boví, de porc o de pollastre. La carn està present en la majoria de plats tex-mex. La cultura del ranxo present al sud de Texas i al nord de Mèxic hi té molt a vore. La carn de vaca, molt comuna a banda i banda del riu Bravo, és un ingredient essencial.

• Nachos: són porcions triangulars o redones de tortillas de dacsa fregides. A Mèxic es coneixen com totopos. El plat més característic de la cuina tex-mex son els nachos amb formatge, encara que també s’utilitzen per a sucar-los en diferents salses.

• Formatge groc: és el formatge que acompanya els nachos o que banya les enchiladas.Pel que sembla, era un tipus de formatge barat i fàcil d’aconseguir el 1900 alsEstats Units. Hui dia, la salsa per als nachoss’elabora amb formatge cheddar i nata perquè quede més líquida. 

• Jalapeños: és un tipus de xili picant que s’afig a molts plats mexicans i que sol coronar els nachos amb formatge. Encara que podem comprar-ne de frescos en tendes especialitzades, es poden trobar conservats en vinagre al nostre supermercat habitual. 

• Guacamole: és una salsa mexicana que s’elabora amb alvocats, tomaca, ceba roja, xili, llima dolça i coriandre. Sol anar acompanyada semprede nachos. Es comercialitza fresca ien pot. Si som un poc cuinerets, podem fer-ne també a casa.

• Verdures: les més utilitzades a l’hora de preparar les famoses fajitas són el pimentó roig, el pimentó verd i la ceba en la seua varietat roja. També s’utilitza molt la tomaca per a elaborar estes receptes.

• Salsa picant:  tampoc no s’entén la cuina tex-mex sense el picant.Importat de Mèxic, se sol elaborar amb xilis i, a voltes, amb vinagre. S’utilitzacom a condiment per als burritos oles fajitas o per a sucar-hi els nachos. Depenent del gust, pot ser més omenys forta. En podem trobar que ja està preparada, però també la podem fer acasa. 


Menú Tex-mex

Menú tex-mex
Comentaris (0)
Modal Register