Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Pota gegant, calamar i sépia: quina és la diferència?

Subtítulo

Tres productes habituals que trobem a la secció de pescateria i als congelats, però a vegades pot ser confús distingir entre estos tres mol·luscos cefalòpodes: pota gegant, calamar i sépia

Imagen destacada
Pota gegant, calamar i sépia: quina és la dife
Body

Pota i pota gegant

Es tracta de cefalòpodes de cos allargat, estret, i amb les aletes triangulars unides per l’extrem, que els atorga una forma romboïdal. Tenen una longitud aproximadament d’un terç de la longitud total, característica que els diferencia enfront d’altres productes.

El color, en cas de no estar net, es caracteritza per tonalitats rogenques amb xicotetes taques violàcies i porpra. Podem trobar diverses espècies denominades com a pota, encara que es diferencien per aspectes morfològics i d’origen, com ara la pota argentina o la pota gegant del Pacífic (una espècie més gran distribuïda principalment per les costes del Perú i de Mèxic).

Es poden localitzar a altes profunditats i s’arrimen a la costa durant els períodes reproductius. Pel que fa a les característiques nutricionals, són semblants a les del calamar, aporten proteïnes d’alt valor biològic i baix contingut en greix.


Calamar

El calamar és un aliment popular en diferents parts del món. A Espanya, els calamars arrebossats són un plat habitual en moltes zones. La manera més freqüent de preparar-lo és tallat en anelles o en tires, com les tradicionals tires de calamar, encara que també és molt habitual cuinar-lo a la planxa, farcit o guisat amb la tinta. Les potes, els tentacles i la tinta són comestibles. El seu sabor és molt característic i apreciat.

A Espanya, els calamars arrebossats són un plat habitual en moltes zones



Els exemplars més joves, de mida xicoteta, reben el nom de calamarets. La longitud mitjana d’un calamar és de 15 a 25 centímetres, però pot mesurar fins a 30-40 centímetres. Es localitzen, en general, en aigües poc profundes, encara que també n’hi ha que habiten a grans profunditats. El calamar comú es distribuïx per l’Atlàntic, des de les costes noruegues fins a les illes Canàries, i a la costa occidental del Mediterrani. Les captures es porten a terme durant tot l’any.

Igualment que en el cas anterior, es poden trobar diferents tipus de calamars en funció de la morfologia i l’origen.


Sépia

La sépia és un altre tipus de mol·lusc que pertany al grup dels cefalòpodes. És molt popular en la dieta mediterrània i també s’utilitza molt en la cuina asiàtica. Fa uns 20 centímetres de llarg i habita als fons costaners amb presència abundant d’algues. Té un cos oval, gris-beix, amb reflexos malves. Igual que la resta de cefalòpodes, a l’interior té una bossa de tinta. Es localitza a l’Atlàntic i al Mediterrani, especialment prop de les illes Canàries.

La sépia és un aliment ric en iode. Conté proteïnes d’alt valor biològic, i per tant conté aminoàcids essencials. També és baixa en greixos. 100 grams de sépia a penes aporten 0,90 grams de greix i només 75,30 quilocalories. Entre els seus nutrients també destaquen les vitamines B3, E i B12.

De la mar a la taula


Del mar a la taula

Sépia estofada amb creïlles i pinyons: 

Calamar amb pimentó roig


Més receptes al planificador

Comentaris (9)
CARMEN MARTINEZ Fa 1 dia
Gracias por el reportaje 🤤
CARMEN MARTINEZ Hace 1 day 7 hours
Gracias por el reportaje 🤤
Profile picture for user CONSUM_2de9f5be810e40c4a23ddf69e74f4ec9
Trocor Fa 2 dies
Buenísimo todos para gente que se cuida a la plancha o simplemente para arroces, paellas,guisos y gazpachos
Profile picture for user CONSUM_2de9f5be810e40c4a23ddf69e74f4ec9
Trocor Hace 2 days 11 hours
Buenísimo todos para gente que se cuida a la plancha o simplemente para arroces, paellas,guisos y gazpachos
Profile picture for user CONSUM_57c00f1a4d254beb81ccb3489aab32bc
JuanJose Fa 6 dies
Los calamaritos enharinados al limón..... Un manjar.... La sepia plancha con picada ajo y perejil es otra delicatessen
Profile picture for user CONSUM_57c00f1a4d254beb81ccb3489aab32bc
JuanJose Hace 6 days 22 hours
Los calamaritos enharinados al limón..... Un manjar.... La sepia plancha con picada ajo y perejil es otra delicatessen
ZAIDA RAMOS 05 Setembre 2025
Lo mejor de todo es que son bajos en calorías
ZAIDA RAMOS Hace 1 week
Lo mejor de todo es que son bajos en calorías
EVA MARIA SELLES 04 Setembre 2025
Buenísimo yo el poton cuando me a sobrado al día siguiente con mayonesa almuerzo entrepan
EVA MARIA SELLES Hace 1 week 1 day
Buenísimo yo el poton cuando me a sobrado al día siguiente con mayonesa almuerzo entrepan
Alberto 04 Setembre 2025
Delicioso.
Alberto Hace 1 week 1 day
Delicioso.
JOSE MANUEL GARCIA 03 Setembre 2025
Los 3 estan muy buenos con un buen vino fresquito.....
JOSE MANUEL GARCIA Hace 1 week 2 days
Los 3 estan muy buenos con un buen vino fresquito.....
Profile picture for user CONSUM_6b32b50aaa72432780d038271f3d55ad
Nanci 03 Setembre 2025
Todos ricos. También están los sepionetes, la pota, los chopitos... todos de vicio.
Profile picture for user CONSUM_6b32b50aaa72432780d038271f3d55ad
Nanci Hace 1 week 2 days
Todos ricos. También están los sepionetes, la pota, los chopitos... todos de vicio.
JOSE MANUEL GARCIA 03 Setembre 2025
Estos tambien estan ricos como dices de vicio...
JOSE MANUEL GARCIA Hace 1 week 2 days
Estos tambien estan ricos como dices de vicio...
Modal Register