Pastís de carlota
per Amparo Martínez Moya

Ingredients per a 4 persones:\/strong>\/p>
Bescuit:
4 ous
1 tassa i mitja de farina integral
1 tassa i mitja de sucre
1 culleradeta d’essència de vainilla per a aromatitzar
1 tassa d’oli de gira-sol
1 polsim de sal
2 culleradetes de rent
2 culleradetes de canella en pols
2 tasses de carlota ratllada
1\/2 tassa d’anous picades\/p>
Cobertura:
1 terrina de formatge d’untar
1 tassa de sucre
100 g de mantega\/p>
Elaboració: \/strong>
Per al bescuit: Bat bé els ous en un bol gran fins que estiguen espumosos. A continuació, tira-hi la farina, el sucre i el rent tamisant-lo primer amb un colador perquè quede més fi. Incorpora-hi la carlota, les nous picades molt fines i la canella. Mescla-ho tot bé fins que quede totalment integrat. Perquè el bescuit quede més lleuger, pots ajudar-te amb una batedora elèctrica. A banda, unta el motle que vulgues utilitzar amb una miqueta de mantega. Aboca el contingut al motle i cuina-ho al forn amb calor a dalt i a baix a 180 ºC durant uns 30 minuts. Passat este temps, comprova amb un furgadents que la cocció és la correcta. Quan estiga llest, deixa-ho refredar Per a la cobertura: Utilitza la batedora per a mesclar el formatge d’untar amb la mantega i el sucre. \/p>
La textura final ha de ser fina i cremosa. Una volta fred, cobrix tot el bescuit amb una espàtula i decora-ho al gust. Servix-ho fred. No en quedaran ni les molles!\/p>
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.