Com fer mojito amb cervesa?: Pas a pas
Julio Cerezo
Sommelier de cerveses - Director de Sabeer, Academia de la Cerveza
S’acosta l’estiu i, amb la calor, segur que també un bon grapat de moments per a disfrutar en companyia dels amics i els familiars. Compartir eixos moments amb una cervesa sempre és una bona opció, encara que, de vegades, elaborar un còctel de perfil estiuenc pot ser tota una sorpresa per als nostres convidats.

Si eres d’eixes persones a qui costa separar-se de la cervesa encara que siga només un dia, hui et portem una versió deliciosa d’un dels còctels més populars de l’estiu en el qual la cervesa és l’ingredient principal: el mojito amb cervesa.
Elaborar-lo és molt fàcil i no fa falta cap instrument de cocteleria, n’hi ha prou de reunir els ingredients i seguir els passos que et donem a continuació. A més, podràs donar el teu toc personal al combinat, depenent de la cervesa que tries en funció dels teus gustos.
Te’n donem tres opcions:
Opció 1: si vols que el còctel no tinga un sabor molt diferent de l’original, però que incorpore el de la teua cervesa de cada dia, tria’n una lager daurada de graduació alcohòlica moderada (per davall del 6%).
Opció 2: si preferixes potenciar els aromes cítrics i afruitats del mojito, utilitza una cervesa d’estil IPA, i procura que tampoc tinga massa alcohol ni siga molt torrada.
Opció 3: qui ha dit por? si eres d’eixes persones a qui agrada tastar-ho tot, sorprendre i sorprendre’t amb combinacions atrevides, et convidem a utilitzar una cervesa fosca com les porter, les stout o les dunkel. El resultat segur que no et deixa indiferent.
Mojito amb cervesa - Ingredients
- ½ botella de cervesa o un pot de 33 cl, segons la teua elecció
- 15 ml de rom blanc
- Unes fulles de menta
- 2 culleradetes de sucre moreno
- El suc de mitja llima i un parell de rodanxes per a decorar
- Gel picat
Elaboració
- Per a potenciar l’aroma de la menta, en piquem les fulles amb una cullera juntament amb el sucre dins del got.
- Després, hi afegim el rom i el suc de llima i ho remenem suaument fins que es mescle bé.
- Ara hi afegim el gel picat generosament i, finalment, la cervesa que hàgem triat.
- Decorem el mojito amb un parell de fulles de menta més i col·loquem les rodanxes de llima per la vora del got, fent-los un tall menut des de la vora fins al centre.
Salut!
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.