3 claus per a triar un bon café
A vegades hem de prendre la decisió de comprar un producte o un altre sense conéixer bé les seues propietats. Et donem una guia fàcil dels millors cafés.

El café forma part del desdejuni de moltes cases i, de fet, és un dels productes més consumits i el segon més comercialitzat al món, després del petroli. Però, tot i això, no sempre recorrem al que té més qualitat. Pren nota d’estos consells perquè el teu café siga l’enveja del veïnat.
Què hem de tindre en compte per a triar un bon café
Varietat
En els lineals dels supermercats solem trobar cafés de dos varietats, arabica i robusta. Els experts cafeters preferixen la primera pels matisos en aroma i sabor, a més d’un gust exquisit i amb menys acidesa, al contrari que la varietat robusta, que té un sabor àcid i amarg.
Torrat
- Natural: el torrat del gra es fa de manera natural i sense cap additiu. Se solen utilitzar grans de café arabica.
- Torrefacte: durant el torrat, s’hi afig sucre i es mescla a altes temperatures, creant una capa caramel·litzada. Té un sabor més àcid i s’hi sol utilitzar la varietat robusta.
- Mescla: es mescla el café natural amb el torrefacte; és a dir, les dos varietats, arabica i robusta. Les característiques varien segons el percentatge de cada una.
En gra o molt?
El café en gra acabat de moldre intensifica el sabor i l’olor, però el que comprem ja molt és més pràctic i, moltes vegades, més econòmic. De totes maneres, és més qüestió de gustos que de qualitat.

Tast de café: en la varietat hi ha el gust
Com en tot, una cosa és la teoria i l’altra el gust de cada u. El millor és que anem tastant varietats i torrats fins que trobem el que s’adapte millor a les nostres preferències. A continuació et detallem algunes característiques de tast.
- Cos: és la sensació que deixa el café quan entra en contacte amb el paladar; així, pot ser lleuger o més intens i fort.
- Acidesa: com més alt és el lloc on s’ha cultivat, més acidesa tindrà.
- Fragància: és l’aroma que arriba al nostre olfacte. Els cafés de varietat arabica són més suaus, mentre que els de robusta són més amargs i amb aromes més forts.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.