Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

TOP 5 cerveses artesanals valencianes

Subtítulo

Descobrix les cinc millors cerveses artesanals valencianes. Submergix-te en els sabors únics de la Comunitat Valenciana amb les nostres recomanacions de cerveses locals.

Imagen destacada
Las mejores cervezas artesanas
Body

Una de les preguntes que qualsevol sommelier de cerveses ha de respondre quan impartix alguna degustació és la que fa referència a la millor o a les millors cerveses d’un estil, d’una regió o d’un país. Tot i que és lògic que un aficionat vulga orientar-se per mitjà del coneixement d’un expert, no és menys cert que els experts tenim els nostres gustos i les nostres preferències, tan particulars com els de qualsevol; per això és difícil fer este tipus de rànquing que tant es demana, sense perdre l’objectivitat i cometre injustícies.

Per a evitar eixa subjectivitat en la mesura que siga possible, en els concursos de cervesa les varietats es degusten a cegues; és a dir, sense conéixer-ne els elaboradors respectius, i sempre es fa amb un equip de jutges experts, que puntuen per separat, i el resultat final és la mitjana de totes les puntuacions. Però, inclús amb totes estes consideracions, és arriscat assegurar que les cerveses que guanyen un concurs són les millors del mercat, entre altres raons perquè de concursos n’hi ha molts i no totes les marques es presenten a cada un. 

Dit tot això, i per tal de respondre d’alguna manera a la pregunta del títol –les millors cerveses artesanes valencianes–, hui ens permetrem indicar-ne algunes que, de ben segur, estan en esta llista per la qualitat dels ingredients, pel disseny de les receptes i, en definitiva, pel sabor que ens oferixen. També hem de deixar clar que, amb tota seguretat, podríem esmentar-ne d’altres que no tindrien res a envejar a les que indicarem a continuació:

●    Althaia > Ja és una marca clàssica que, des d’Altea (Alacant), ha conquistat els paladars per tot Espanya i més enllà de les nostres fronteres. Si t’agraden les cerveses de blat, has de tastar la Mediterranean Weissbier.
●    Tyris > Des de la fàbrica de València, ens oferixen cerveses amb receptes molt equilibrades que agraden als paladars experts, però també a aquells que s’inicien en este món. La seua Märzen no té res a envejar a les clàssiques alemanyes d’este estil.
●    Zeta Beer > També des de València, ens sorprenen amb propostes tan diferents com la Pepas, una imperial gose sour amb tocs àcids i salins.
●    Alegría > A la fàbrica situada a Massanassa (València) elaboren quatre cerveses anuals i complementen l’oferta amb tres més d’estacionals. Si eres un amant del llúpol, tasta la Ipannosaurus Rex.
●    Saéz & Son > Amb la base a la Pobla de Vallbona (València), elaboren i distribuïxen cerveses amb receptes tan creatives com l’Xtravaganza, una cervesa àcida amb més d’un 9% d’alcohol.
●    Antiga > Elaborades a Catarroja, oferixen diferents estils entre els quals destaca l’aromàtica i fresca IPA.
●    La Socarrada > Va començar el recorregut en 2010 amb una única referència –una cervesa amb mel i romer– i s’ha obert camí en el mercat de les cerveses amb orientació gastronòmica.
 

Tal com hem dit, esta llista només és una xicoteta aproximació a un sector que evoluciona amb rapidesa i que, cert i segur, ens continuarà sorprenent amb noves receptes i sabors durant els pròxims anys.

Salut!

Julio Cerezo 

Sommelier de cerveses y director de Sabeer, Academia de la Cerveza

Comentaris (0)
Modal Register