Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Mandonguilles amb salsa d’ametles: recepta tradicional

Subtítulo

Aprén a fer mandonguilles amb salsa d’ametles amb la nostra senzilla recepta. Prepara-les i disfruta cuinant esta recepta tradicional! No t’ho perdes!

Imagen destacada
albóndigas en salsa de almendras
Body

Les mandonguilles amb salsa d’ametles és una recepta molt bona que es pot elaborar per a qualsevol ocasió, ja siga un dia normal i corrent o una celebració. El fet que es puga acompanyar amb una ensalada i creïlles fa que siga un plat molt complet i versàtil, perfecte per a preparar en qualsevol moment.

Ingredients de les mandonguilles amb salsa d’ametles

Els ingredients que necessitarem per a les mandonguilles amb salsa són estos:

  • 400 g de carn picada
  • 1 ou L
  • sal
  • pebre negre molt
  • 2 branques julivert
  • 1 all
  • 2 cullerades soperes de pa ratllat

Quant a la salsa d’ametles, vorem com es prepara a banda, perquè és una recepta que ens pot servir tant per a estes mandonguilles com per a plats de peix i inclús de pasta.

 

albóndigas en salsa de almendras

 

Recepta de mandonguilles amb salsa d’ametles

Vegem ara com es prepara la recepta de mandonguilles amb salsa d’ametles. Seguirem els passos següents:

  1. El primer que farem és elaborar les mandonguilles. Per a fer-les, posem en un bol la carn picada, l’ou, la sal, el pebre, el julivert i l’all picats. Ho mesclem tot i a continuació hi afegim el pa ratllat. Continuarem mesclant-ho fins que les mandonguilles tinguen prou consistència. Formem les boles amb les mans i les passem per farina. La mida, al gust personal.
  2. Cuinem les mandonguilles en una paella amb oli.
  3. Hi afegim la salsa d’ametles (a continuació expliquem com es fa) i ho cuinem tot junt. Deixem que es coga tot a foc lent durant 15 minuts o fins que vegem que la salsa queda com volem o que les mandonguilles estiguen cuites per dins.

Finalment, podem donar-li un toc amb julivert picat per damunt. Estem segurs que ningú es resistirà a esta deliciosa recepta.

 

albóndigas en salsa de almendras

 

Com es fa la salsa d’ametles?

La salsa d’ametles és un acompanyant perfecte. No només això, ja que té moltes propietats medicinals i beneficis, com ara un alt contingut en vitamina E i fibra. Esta salsa, a més, és molt senzilla d’elaborar i no requerix que tinguem grans dots culinàries.

Necessitarem estos ingredients:

  • 150 g d’ametla molta
  • 2 alls
  • ½ ceba
  • 3 llesques de pa
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • ½ caldo de carn (també servix una pastilla de caldo)
  • tomaca fregida
  • 75 ml de llet
  • vi blanc (opcional)

Quant als passos, farem el següent:

  1. Pelem mitja ceba i els alls i els trossegem. També tallem les llesques de pa a trossos menuts. Si no tenim ametles moltes, el primer pas és pelar les ametles, tallar-les i picar-les tant com puguem en un morter.
  2. Posem a sofregir la ceba en una paella amb oli a foc mitjà i, quan comence a daurar-se, hi afegim els trossos de pa. Ho remenem contínuament amb una cullera de fusta per a evitar que els trossos de ceba es cremen i s’apeguen. Una vegada el pa estiga fregit, hi afegim l’ametla molta o triturada fins que es daure i, quan adquirisca este color daurat, hi afegim 3 o 4 cullerades de vi blanc i continuem remenant-ho. Cal recordar que el pas del vi és opcional i en cas que vulguem preparar la salsa d’ametles per als menuts, podem ometre’l.
  3. Quan s’haja evaporat el vi, hi incorporem 2 o 3 cullerades de tomaca fregida, ho mesclem tot i deixem que repose uns minuts.
  4. Quan la salsa haja reposat un poc, hi afegim la pastilla o el got de caldo. Remenem la salsa d’ametles amb la cullera de fusta i li afegim llet. Quan tots els ingredients estiguen fets i ben mesclats, aboquem la mescla en un recipient apte per a la batedora i ho batem. En funció de la consistència que tinga, afegim més llet o aigua a la salsa o la deixem així.

Finalment, podem afegir alguns trossos d’ametla a la nostra salsa com a decoració i inclús integrar-los en la salsa per a aportar-li un toc cruixent. A menjar s’ha dit!

Comentaris (0)
Modal Register