Lasanya vegetal
per Pilar Polo

Ingredients\/strong>
2 tomaques
2 carlotes
1 pimentó roig
1\/2 ceba
1\/2 carabasseta
1\/4 de coliflor
alfàbega fresca
12 làmines per a lasanya (3 per persona)
formatge\/p>
Per a la beixamel:\/strong>
1\/2 ceba
2 cullerades de farina
2 gots de llet
oli d’oliva
sal
formatge\/p>
Elaboració\/strong>: Tallem unes rodanxes de carabasseta i de pimentó i les passem per la planxa. Fem un sofregit amb la resta de les verdures tallades a daus, afegint l’alfàbega al final. Mentre s’ofeguen les verdures, posem a bullir la coliflor i anem preparant les làmines de lasanya. Les col·loquem en aigua calenta seguint les instruccions de l’envàs. Muntem la lasanya en racions individuals d’esta manera: Untem el fons de la cassola amb una miqueta d’oli i col·loquem la primera làmina de lasanya, i a continuació col·loquem una capa del sofregit de verdures amb uns trossos de formatge. Després, una altra làmina i hi afegim la coliflor tallada a làmines i les rodanxes de carabasseta i de pimentó, fins a cobrir-ho tot. Acabem el “muntatge” amb una altra làmina i ho reservem. Per a la beixamel: Fregim la ceba molt ratllada en una paella amb oli i hi posem dues cullerades de farina, remenant-ho tot bé. Hi afegim la llet i ho remenem fins que se’ns quede amb l’espessor al nostre gust. Finalment cobrim la lasanya amb la beixamel i ratllem un poc de formatge per a posar-lo per damunt. Ho fiquem al forn per a gratinar-ho i llest!\/p>
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.