Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

La cervesa 0,0 té alcohol?

Subtítulo
T'has preguntat alguna vegada si la cervesa 0,0 té alcohol? Cal no confondre "sense" amb 0,0. Et revelem aquesta incògnita i moltes més. Anem a això!
Imagen destacada
Body

Julio Cerezo - Beer Sommelier
Director de Sabeer Academia de la Cerveza

El nostre país té, entre les seues peculiaritats cerveseres, la de tindre un gran nombre d’adeptes a la cervesa sense alcohol, amb una quota, tant en consum com en producció, pròxima al 15% del total del volum del mercat, molt per damunt dels països del nostre entorn.

Cal tindre en compte que esta categoria de cerveses “sense alcohol” abasta les denominades 'sense' i també les conegudes com '0,0'que són estes últimes les que més vitalitat mostren pel que fa a nous llançaments per part de les companyies del sector.

Però, com diem, actualment i des d’un punt de vista estrictament legal, les unes i les altres estan en la mateixa categoria, la deles cerveses sense alcohol, i per això han de complir estes dos condicions:

  • Ser una beguda resultant de la fermentació amb rents seleccionats d’un most cerveser elaborat a partir de matèries primeres naturals.
  • Tindre un contingut alcohòlic inferior a l’1% del volum.

No obstant això, i encara que compartixen el mateix espai legal, els fabricants diferencien clarament els dos grups -sense i 0,0- en l’etiquetatge. Inevitablement, ix llavors la pregunta: És real la diferència entre les dos?

 La resposta és que sí, vegem per què.

Mentre que la gran majoria de les cerveses "sense" oferixen un contingut alcohòlic pròxim al límit legal de l’1% (per exemple 0,9%) les “0,0” estan per davall del 0,05% percentatge que representa una quantitat ínfima d’alcohol que podríem equiparar a les famoses “traces” d’alguns aliments que estan en l’elaboració d’uns altres.

Per tant, i tornant a la pregunta de partida, les cerveses “0,0” sí que tenen un poc d’alcohol, encara que una quantitat tan reduïda que resultaria pràcticament impossible arribar a un estat d’ebrietat per molta quantitat que en beguem.

I per què no tenim una cervesa absolutament lliure d’alcohol? 

Per a respondre a esta pregunta, comencem per vore els dos mètodes més utilitzats per a elaborar cervesa sense alcohol:

  1. L’elaboració mitjançant fermentació controlada, en la qual es creen les condicions de temps i temperatura per a evitar que el rent fermente una gran quantitat de sucres del cereal.
  2. L’elaboració segons el mètode habitual per a cerveses amb alcohol, amb l’evaporació posterior d’este apujant la temperatura del líquid obtingut.

Sent els dos mètodes molt eficaços per a reduir l’alcohol, encara hui no resulta viable produir una beguda fermentada

-condició necessària perquè es puga denominar “cervesa”- eliminant-ne el 100% de l’alcohol, però les opcions disponibles de "sense" i "0,0" poden cobrir amb escreix les necessitats d’aquells que no volen o no poden ingerir alcohol.

Perquè ens en fem una idea: 100 botelles d’una cervesa “0,0” equivaldrien a 1 botella de qualsevol de les nostres cerveses més consumides, mentre que, si es tracta d’una “sense”, l’equivalència alcohòlica podria situar-se en les 5 o 6 botelles.

Com sempre, el nostre consell és disfrutar de la cervesa amb moderació, ateses les circumstàncies personals de cada u i fent-la compatible amb unes pautes bàsiques de vida sana.

Salut!

Comentaris (0)
Modal Register