Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Gra intern: per què ix i com es tracta

Subtítulo

En este article et contem per què ixen els grans interns i com es tracten de manera efectiva. Descobrix com els pots previndre i tractar.

Imagen destacada
Grano interno: por qué sale y cómo tratarlos
Body

Què és un gra intern?

Un gra intern o enquistat, també anomenat acne cístic, es forma davall de la superfície de la pell i pot ser difícil de vore. Com que es desenvolupen en profunditat, els grans interns es coneixen mèdicament com a grans amb inflamació subcutània. Els podem notar en forma de bonys i poden ser dolorosos, estar inflamats o enrogits.

Solen aparéixer en la zona de la cara, sobretot pel front o la barbeta, però també en la part superior del pit i de l’esquena.

Com podem evitar els grans interns?

 

  • Neteja de cutis per a evitar l’aparició d’impureses. El més recomanable són els gels, segons el teu tipus de pell, que t’has d’aplicar amb moviments circulars des del centre de la cara cap a fora, mullant la cara abans per a crear una espuma. Quan acabes, renta’t la cara. També pots usar un gel que siga exfoliant per a previndre impureses i matificar el cutis.

  • Prevenció específica de la teua rutina skincare per a evitar grans interns. Han de ser productes, com sèrum amb àcid salicílic o amb niacinamida que eviten imperfeccions de la pell, grans i barbs.

  • Hidrataciósegons el tipus de pell, ja que una pell deshidratada també pot tindre tendència acneica. No només podràs reduir les imperfeccions, sinó presumir d’una pell més suau.

  • No tocar-los: una de les pitjors coses que pots fer és explotar un gra intern o tocar-lo contínuament. L’únic que faràs amb això és irritar-te encara més la zona i causar-te infeccions i cicatrius. 

 

 

 

Per què ixen els grans interns?

 

Els grans interns són grans normals que es produïxen quan els porus de la pell s’obstruïxen amb seu (greix que produïx la teua pell), brutícia, bacteris, pell morta o pèl. Hi ha moltes raons:

  • Brutícia, suor i cèl·lules mortes: l’acumulació d’este tipus de residus pot obstruir els porus, sobretot, amb roba ajustada que provoque més sudoració. També, per l’ús maquillatges densos que obstruïxen els porus.

  • Excés de seu i mala higiene: la pell sol segregar unes substàncies olioses per a mantindre’s hidratada i protegida, però quan n’hi ha excés en la producció d’estes glàndules sebàcies, poden aparéixer grans interns en la cara (barbeta o nas), en l’esquena i en els muscles.

  • Desajustament hormonal: alguns canvis hormonals relacionats amb el creixement, com el cicle menstrual o la pubertat, i altres de puntuals com els embarassos poden donar lloc a granets.

  • Medicació: l’acne o els grans poden eixir per medicaments que contenen corticoesteroides, testosterona i liti, entre d’altres.

  • Per inflamació bacteriana: a vegades, es pot donar una resposta inflamatòria del sistema immunològic pel bacteri Propionibacterium acnes.

  • Herència familiar: si els teus pares han tingut acne o grans enquistats, és més probable que pugues desenvolupar-ne que si no n’han tingut.

Com es tracta un gra intern?

 

Un gra enquistat sol desaparéixer amb el temps, però hi ha diferents tractaments que poden accelerar-ne el procés. Et donem les millors formes per a eliminar grans interns en la cara:

  • Aplica’t una compresa calenta: si mulles una tovalla amb aigua calenta i en pressiones el gra durant uns 10 minuts, el dolor hauria d’alleujar-se i el gra començar a pujar a la superfície. Pots provar de fer-ho unes quantes vegades al dia. 

  • Remeis naturals com ara la mel crua, que és un producte popular que es pot aplicar sobre els grans interns. És important que siga natural i crua, ja que només esta classe de mel ajuda a reduir la inflamació de la pell.

  • Els sabons naturals de sofre, romer o àloe també poden ser beneficiosos per a les pells propenses als grans interns. Aplica-te’n una quantitat xicoteta sobre el gra després de netejar-te la pell, i repetix este procés dos vegades al dia.

  • Màscares casolanes d’àloe, argila verda o maduixa, aplicades durant 15 o 20 minuts també t’ajudaran a previndre i desinflamar.

  • Infusió de camamil·la: prepara una infusió de camamil·la en 2 litres d’aigua bullent i, quan comence a generar vapor, cobreix-te la cara amb una tovalla perquè el vapor se’t concentre en la pell, però ves en compte de no arrimar-te massa.

  • Oli d’arbre de te: per les seues propietats antimicrobianes, que ajuden a reduir la proliferació de bacteris. Aplica dos gotes d’oli d’arbre de te en un cotonet i usa’l sobre la zona afectada dos vegades al dia, després de llavar-te bé la cara.

 

Comentaris (0)
Modal Register