Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Fruites amb os, aromàtiques i molt refrescants

Subtítulo

Nectarines, bresquilles, albercocs, prunes… saps quines són les fruites amb os més populars? Te les comptem

Imagen destacada
Fruites amb os, aromàtiques i molt refrescants
Body


La frescor, l’aroma i la facilitat per a conservar-les i transportar-les, les fa ideals per a prendre-les a qualsevol hora i en qualsevol lloc. Estes varietats de pinyol o llavor, també conegudes com drupes, són protagonistes en les fruiteres de la majoria de cases durant els mesos més calorosos.

De diferents mides i textures, totes pertanyen a la família de les rosàcies i més en concret al gènere prunus, que té un pinyol a l’interior. A més, coincidixen perquè tenen una polpa carnosa i perquè assolixen el moment òptim de consum entre els mesos de juny i octubre, depenent de la varietat.

Propietats

• Hidratants: contenen fins al 80 % d’aigua segons la varietat.
 Baixes en calories.
• Digestives:
font natural de fibra.
• Aporten vitamines: 
sobretot vitamina A i C. Afavorixen la regeneració de la pell, el sistema immunitari i la vista.
• Aporten minerals.


Varietats

Hi ha un gran nombre de variants que al seu torn s’han creuat per donar lloc a unes altres varietats. Totes coincidixen que tenen la pell en tonalitats que van des del groc o ataronjat fins al carmesí. Estes són algunes de les més consumides:


Están son algunas de las más consumidas:

Bresquilla:

 la varietat roja es cull a començament de temporada i té un gust més àcid, mentre que la groga es cull un poc més tard i té un toc més melós. Aporten fibra, que facilita el trànsit intestinal.

- Nectarina:
 És una varietat de bresquilla, de pell llisa i brillant i de sabor intens. Aporta fibra i vitamina C, que ajuda al funcionament normal del sistema immunitari.

- Albercoc:
prové d’Àsia. El seu color ataronjat és degut als carotens, que en el nostre organisme es convertixen en vitamina A, essencial per a mantindre la visió en condicions normals.

- Pruna:

Té un color uniforme que, segons la varietat, serà groga, verda o roja violàcia. El component principal és l’aigua i és una bona font de fibra, especialment amb pell.

- Paraguaià:

Original per la forma aplatada i la pell vellutada, representa una varietat de bresquilla rica en vitamina C, que protegix les nostres cèl•lules del mal oxidatiu.

- Cirera:

Aporta folats, que ajuden a disminuir el cansament i la fatiga, i contribuïx al funcionament normal del sistema immunològic.

En la cuina

Normalment es mengen crues o bé com a base per a postres dolces, compotes, confitures o melmelades, però val la pena tastar-les en altres elaboracions. Per exemple, al forn a màxima temperatura durant 15-20 minuts, cobertes amb canella i acompanyades d’un gelat de vainilla.

- Pastís de cirera
- Bescuit d’albercoc i plàtan
- Bresquilles al forn
- Coulis de pruna





Comentaris (0)
Modal Register