Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

El llobarro: peix blau o blanc?

Subtítulo

El llobarro és un dels peixos més magres. Baix en sodi, ric en proteïnes, minerals i vitamines. T'expliquem a quina família de peix pertany, les seues propietats i informació nutricional.

Imagen destacada
El llobarro: peix blau o blanc?
Body

 
El seu nom prové de la paraula “llop”, per la voracitat i la rapidesa amb què ataca les preses, i de fet altres noms amb què es coneix són “llop” o “llobina”.

Habitualment es comercialitza fresc i sencer. Per l’estacionalitat de l’espècie, es captura principalment els mesos més freds, però al mercat es pot trobar tot l’any, pel fet de ser una espècie potencial per a l’aqüicultura.

Beneficis del llobarro

Des del punt de vista nutricional, és un dels peixos blancs més magres. Es considera un aliment molt nutritiu, apte per a dietes hipocalòriques si es cuina de forma senzilla i baixes en sodi, pel contingut escàs en este mineral. A això s’unix el contingut elevat en proteïnes d’alt valor biològic. La seua carn suposa una aportació interessant de minerals com el fòsfor i el seleni; i moderada de potassi, magnesi i ferro. Entre les vitamines mereixen un esment especial les del grup B12, que contribuïx a un funcionament adequat del sistema nerviós.



Informació nutricional 

(ració de 100 g)

Energia: 86 Kcal

Greixos: 1,3 g

Proteïnes: 18 g

HDC: 0 g

Calci: 20 mg

Ferro: 1,1 mg

Vitamina B12: 4 ug

Consells de compra i conservació del Llobarro

A l’hora de comprar-lo hem de tindre en compte l’estat de frescor observant les seues característiques organolèptiques: consistència ferma, escates adherides a la pell, ulls brillants i no afonats. Una vegada a casa, s’ha de consumir en 24-48 hores i guardar-lo sempre a la nevera perfectament net, separat de la resta d’aliment per a evitar que transmeta l’olor.

Del nostre web a la teua taula

Sabies que…

A vegades es pot confondre l’autèntic llobarro amb altres espècies molt semblants, com el llobarro pigallat o baila, que pertany al mateix gènere però a una espècie diferent i que es distingix del llobarro perquè té el cos cobert de punts o “pigues”.


Comentaris (0)
Modal Register