El llobarro: peix blau o blanc?
El llobarro és un dels peixos més magres. Baix en sodi, ric en proteïnes, minerals i vitamines. T'expliquem a quina família de peix pertany, les seues propietats i informació nutricional.

El seu nom prové de la paraula “llop”, per la voracitat i la rapidesa amb què ataca les preses, i de fet altres noms amb què es coneix són “llop” o “llobina”.
Habitualment es comercialitza fresc i sencer. Per l’estacionalitat de l’espècie, es captura principalment els mesos més freds, però al mercat es pot trobar tot l’any, pel fet de ser una espècie potencial per a l’aqüicultura.
Beneficis del llobarro
Des del punt de vista nutricional, és un dels peixos blancs més magres. Es considera un aliment molt nutritiu, apte per a dietes hipocalòriques si es cuina de forma senzilla i baixes en sodi, pel contingut escàs en este mineral. A això s’unix el contingut elevat en proteïnes d’alt valor biològic. La seua carn suposa una aportació interessant de minerals com el fòsfor i el seleni; i moderada de potassi, magnesi i ferro. Entre les vitamines mereixen un esment especial les del grup B12, que contribuïx a un funcionament adequat del sistema nerviós.

Informació nutricional
(ració de 100 g)
Energia: 86 Kcal
Greixos: 1,3 g
Proteïnes: 18 g
HDC: 0 g
Calci: 20 mg
Ferro: 1,1 mg
Vitamina B12: 4 ug
Consells de compra i conservació del Llobarro
A l’hora de comprar-lo hem de tindre en compte l’estat de frescor observant les seues característiques organolèptiques: consistència ferma, escates adherides a la pell, ulls brillants i no afonats. Una vegada a casa, s’ha de consumir en 24-48 hores i guardar-lo sempre a la nevera perfectament net, separat de la resta d’aliment per a evitar que transmeta l’olor.
Del nostre web a la teua taula
- Llobarro a la cassola amb gambes i creïlles http://bit.ly/lubina-cazuela-gambas-y-patatas
- Llobarro amb taronja http://bit.ly/lubina-a-la-naranja
- Llobarro amb verdures http://bit.ly/lubina-con-verduras
Sabies que…
A vegades es pot confondre l’autèntic llobarro amb altres espècies molt semblants, com el llobarro pigallat o baila, que pertany al mateix gènere però a una espècie diferent i que es distingix del llobarro perquè té el cos cobert de punts o “pigues”.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.