Com es neteja la caixa d’arena del gat pas a pas
T’ensenyem com es neteja la caixa d’arena del gat perquè no faça olor i tinga un aspecte agradable. Cuida la mascota i disfruteu de la convivència.

T’ensenyem com es neteja la caixa d’arena del gat perquè no faça olor i tinga un aspecte agradable. Cuida la mascota i disfruteu de la convivència.
Mantindre la caixa d’arena en perfecte estat és una part fonamental a l’hora de conviure amb un gat perquè, entre les seues moltes curiositats, els gats són uns animals molt escrupolosos. Per això, si no tenen el seu espai net, poden deixar un “regalet” en qualsevol part de la casa! A més, tots els que tenim mascotes, volem que estiguen sanes, segures, felices i satisfetes a casa. A continuació, et contem com es neteja la caixa d’arena del gat i la freqüència amb què ho has de fer.
Rutina de neteja de la caixa d’arena del gat
A l’hora d’establir una rutina de neteja per a la caixa d’arena del gat, has de saber els diversos tipus d’arena per a gat que hi ha, ja que això dependrà la freqüència i la profunditat de neteja de la caixa d’arena.
Quins tipus d’arena per a gat hi ha?
Encara que hui dia hi ha molts tipus d’arena per a gats, principalment les podem incloure en dos grans grups:
- Arena de gat aglomerant: igual que la majoria de les arenes per a gats, l’aglomerant està composta per minerals, bàsicament per bentonita. Este material fa que l’arena s’aglutine quan entra en contacte amb líquids. D’esta manera, a part dels excrements, podem extraure l’orina del gat amb una pala foradada que permet que l’arena bruta se separe de la neta i el recipient es mantinga net durant més temps. Uns altres avantatges d’utilitzar l’arena aglomerant és que emet menys olor i podem utilitzar l’arena per a gats durant més temps, fins que siga necessari canviar-la completament i netejar la caixa a fons.
- Arena de gat absorbent: es tracta d’arena mineral composta bàsicament per argila, que destaca per absorbir molt bé el líquid. Encara que esta arena per a gats és una de les més naturals, el problema principal d’este material és que l’orina queda estancada en la caixa d’arena i només els excrements es poden extraure fàcilment, per això cal canviar-la sovint per a evitar males olors i bacteris. A més, l’argila fa més pols quan el gat amaga les deposicions.
Netejar la caixa d’arena del gat: pas a pas
Què necessites per a netejar la caixa d’arena del gat?
- Bosses de fem.
- Una pala especial per a netejar la caixa d’arena del gat: estos accessoris estan ja foradats per a permetre que l’arena neta, és a dir, aquella que no està aglomerada o amb excrements, torne amb cura a la caixa d’arena de l’animal.
- Aigua calenta.
- Sabó líquid suau, preferiblement sense aromes forts. Per exemple, el de rentavaixella serviria.
- Un fregall o un raspall rentavaixella oval per a netejar la brutícia adherida de la caixa d’arena.
- Una baieta de microfibra o paper de cuina per a eixugar bé la caixa d’arena, ja que és molt important que no agafe humitat.
- Guants de làtex per a aquelles persones més escrupoloses.
Com es neteja la caixa d’arena del gat i es desinfecta del tot
- Posa la bossa de fem a terra i buida’n l’arena a l’interior i, amb l’ajuda de la pala, rasca tota la brutícia de la caixa.
- Una volta estiga buida, aboca aigua calenta al recipient amb unes gotes de sabó i frega la caixa d’arena amb el raspall per a eliminar-ne tota brutícia. Renta-la amb aigua freda abundant per a llevar el sabó. Recorda netejar també la part de dalt de les caixes tancades o amb capota.
- Eixuga tots els racons de la caixa d’arena perquè no tinga humitats.
Cada quant de temps cal netejar la caixa d’arena?
- En el cas de l’arena aglomerant: hem de retirar els excrements i el pipí dos voltes al dia, buidar totalment l’arena una volta a la setmana i fer una neteja profunda de la caixa d’arena cada 15 dies.
- En el cas de l’arena absorbent: hem de retirar els excrements cada dia, i buidar l’arena i fer una neteja profunda de la caixa una volta a la setmana.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.