Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Com m’he de cuidar una cicatriu perquè no em quede marca

Subtítulo

Consells i tècniques per a cuidar una cicatriu perquè no quede marca. Aconseguix una pell lliure de cicatrius visibles.

Imagen destacada
Cómo cuidar una cicatriz para que no quede marca
Body

 

Què puc fer per a cuidar-me bé les cicatrius

 

Encara que les cures dependran del tipus de cicatriu (marques d’acne, estries, per accidents o cirurgies), hi ha unes recomanacions generals que seran de gran ajuda per a previndre una mala cicatrització de la pell i la formació de marques permanents i visibles:

  • En cas d’operació, evita el tabac un mes abans i un mes després de la intervenció, ja que limita la presència d’oxigen en la sang i això dificulta la cicatrització.

  • Durant el primer mes, fes-te unes cures essencials:

    • Llava’t la cicatriu amb aigua i amb un sabó neutre de manera suau.
    • Eixuga’t la cicatriu amb un eixugador de cabells amb aire fred o amb una tovalla, pressionant suaument, sense fregar.
    • Aplica’t un antisèptic sobre la cicatriu per a evitar una possible infecció.
    • Protegix la cicatriu amb gases per a previndre possibles rascades.
    • Evita estirar la pell, perquè això pot fer que la cicatriu s’estire o que salten els punts.
  • Usa una crema fotoprotectora: protegix-te la cicatriu amb un protector solar amb FPS alt, fins i tot a l’hivern.

  • Hidratació: tant abans com després de tindre una cicatriu hem de mantindre la pell de la zona ben hidratada per a afavorir l’elasticitat.

  • Alimentació rica en vitamines i oligoelements: és convenient incrementar el consum de fruita, verdura, fruita seca i llavors per a afavorir una bona cicatrització. Això és perquè les vitamines C, A i E pareix que tenen un impacte positiu en el procés de reparació de la pell. A més a més, la falta d’oligoelements com el zinc, el manganés i el coure inhibeix la proliferació de les cèl·lules epitelials i retarda la formació de teixit. Estos minerals es poden trobar en el marisc, en els grans integrals, els llegums i la fruita seca.

  • Ajuda extra: si amb el pas del temps no hem pogut esborrar una cicatriu per complet o s’ha quedat inflada (cicatriu hipertròfica o queloidal) o massa pigmentada, podem aplicar-nos diferents tipus de làser per a suavitzar-la.

Com hem de cuidar-nos una cicatriu després de llevar-nos els punts

 

  • Hidratació contínua: amb productes hidratants, normalment olis hidratants com el de rosa mosqueta, per a fer un massatge a la cicatriu. Això millora el drenatge limfàtic i evita que s’inflamen els teixits. L’oli de rosa mesquera pur de manera continuada contribuïx a regenerar els teixits. Hi ha productes que incorporen substàncies antiinflamatòries i inhibidores de certes molècules que estan presents en les cicatritzacions anòmales.

  • Apòsits especials per a cicatrius: solen contindre polímers de silicona que servixen per a reduir la mida de la cicatriu i millorar l’elasticitat de la pell. Prevenen la formació de cicatrius hipertròfiques. Són molt útils en cicatrius de cremades i en xiquets, també milloren la picor. Incorporen un fotoprotector físic FPS 50. Hi ha de diferents mides i es poden retallar. Però hem d’anar amb compte perquè un ús continuat pot irritar-nos la zona.

  • Gel de siliconaaccelera la cicatrització. Aplana l’elasticitat de la cicatriu i la millora; i també la manté hidratada. L’hem d’aplicar dos vegades al dia durant un mínim de tres mesos. 

  • Cremes i pomades cicatritzants: per exemple vitamines A i E, la centella asiàtica, el zinc o la rosa mosqueta. En general, s’han d’aplicar de dos a tres vegades al dia, fent massatges locals, durant un mínim de dos mesos. Les que incorporen un factor de protecció elevat són ideals. La textura en gel també és molt útil si tenim cicatrius d’acne, ja que no és gens grassa.

 

Com podem cuidar les cicatrius amb el sol

 

La pell resultant del procés de cicatrització és especialment vulnerable a la radiació ultraviolada. Per això, exposar esta zona al sol sense la protecció adequada conduïx a una hiperpigmentació de la zona, que acaba sent més fosca que la pell circumdant. 

Gens de sol. La zona de la cicatriu s’ha de quedar coberta amb barreres físiques i cremes fotoprotectores amb un índex al voltant de 50. Esta crema s’ha d’aplicar de nou cada poc de temps i s’ha d’usar tant a l’estiu com a l’hivern.

Hem d’evitar l’exposició solar, protegint la cicatriu del sol des del primer moment i fins que adquirisca una pigmentació pareguda a la pell que l’envolta. Este procés es pot prolongar fins a un any, aproximadament.

Com hem d’hidratar bé una cicatriu

 

Quan la ferida ja s’ha tancat, ens hem d’ocupar de mantindre la pell hidratada per a assegurar-nos que té l’elasticitat suficient per a regenerar-se amb facilitat. 

Encara que per regla general els olis de rosa mesquera i d’argània són vàlids per a hidratar les cicatrius normals, hi ha productes específics per a curar les cicatrius més rebels amb una acció emol·lient i hidratant més potent. És convenient comptar amb l’opinió d’un expert en dermatologia perquè ens recomane quin és el més adequat segons cada tipus de cicatriu.

 

 
 
Comentaris (0)
Modal Register