Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Com podem organitzar la cuina durant el confinament

Subtítulo

Emmagatzemar aliments i productes de neteja i organitzar la cuina és un repte estos dies. Et donem uns consells per a organitzar la cuina durant la quarantena.

Imagen destacada
Com podem organitzar la cuina durant el confinament
Body

Com podem organitzar els armaris de la cuina pas a pas

Estos dies, l’organització i planificació són clau per a tindre aprovisionaments d’aliments i productes d’higiene, neteja i desinfecció a casa. Seguint les recomanacions de les autoritats de quedar-nos el màxim temps possible en casa i eixir a comprar una vegada a la setmana, hem de planificar bé els productes que tenim, els que necessitarem i l’espai que tenim per a emmagatzemar-los.

  • Buida tots els armaris de la cuina per a vore què tens, què et falta i què necessites.
  • Aprofita que has buidat els armaris per a netejar-los per dins.
  • Una vegada nets, distribuïx com organitzaràs els armaris i fes grups per famílies de productes, tant d’aliments com de parament de cuina.  
  • Comença a col·locar les coses de nou en els armaris.
  • Tria la zona davall de la pica per a posar els productes de neteja. Posa els més tòxics al fons. Disposa’ls per famílies: netejadors de terra, desinfectants, desgreixadors, rentavaixelles, netejadors de lavabo, desembussadors… Et poden vindre molt bé caixes contenidores per a emmagatzemar-los. A més, l’organització també et permetrà saber la quantitat de productes que tens i els que et fan falta.
Bloque 2
  • Utilitza els calaixos per a organitzar els coberts i tèxtils de cuina.
    • Utilitza el primer calaix per als coberts d’ús diari.
    • El segon calaix, per als diferents utensilis de cuina.
    • El tercer calaix, per a draps de cuina i guants protectors de forn.
    • El quart calaix, per a davantals i tèxtils de cuina que utilitzes diàriament.
    • L’últim calaix, per a tota classe de baietes i draps de neteja. Els pots ordenar per tipus de teixit i colors per a cada superfície i habitació.
    • Si disposes de més calaixeres, pots deixar un calaix per a les espècies; un altre per a guardar el pa i la fusta de tallar-lo; un altre per a productes de rebosteria; un altre per a les estovalles…
  • Opta pels armaris de la part de baix més a prop del foguer per a guardar les paelles, cassoles i fonts de forn. Apila-les de major a menor segons la mida i deixa les que utilitzes diàriament en la part menys profunda.
  • Guarda els plats i els gots que utilitzes cada dia en un dels armaris superiors. La millor opció és deixar els plats en el prestatge de baix i els gots en el de dalt, ja que pesen menys.
  • Guarda la vaixella que menys utilitzes en algun dels armaris més allunyats del foguer i de la zona de neteja. Això inclou tasses i copes.
  • Deixa un armari de la part de baix per a guardar electrodomèstics xicotets que sols utilitzar, com la torradora, la cafetera… No els deixes mai damunt del banc de la cuina.
  • Organitza el rebost; és el moment més complicat:
    • Protegix les baldes de les taques amb un material plàstic que no esvare i que es puga netejar amb un drap humit.
    • Distribuïx els aliments bé: posa els que pesen més en la part més baixa del rebost (botelles i garrafes d’aigua, brics de llet, llandes de refrescos…) i els que més utilitzes, a l’altura de la vista.
    • Utilitza pots, si pot ser de vidre, per a emmagatzemar pasta, arròs, llegums, farines… Tot el que vaja en paquets. Així, evitaràs paquets oberts que puguen escampar-se. Necessitaràs tres mides: grans per a pastes i arròs, mitjans per a farines o sucre i xicotets per a fruita seca.
    • Utilitza etiquetes per a posar la data de caducitat en els pots.
    • Tin un paquet obert i un altre per obrir de cada producte. D’esta manera, cada vegada que òbrigues un paquet, saps que has de reposar-lo.
    • Ordena de més nou a més vell. El més antic davant i el més nou darrere per orde de data de caducitat.
    • Utilitza calaixos o contenidors per a emmagatzemar per grup d’aliments o per moments de cocció. Per exemple, pots posar dins d’una caixa tot el que necessites per al desdejuni, tots els llegums, els pots de conserves…
    • Utilitza la part de baix d’algun dels mobles per a emmagatzemar creïlles, cebes, alls i tot el que no haja d’estar en la nevera. Posa’ls separats per caixes o contenidors.
Comentaris (0)
Modal Register