Com es desinfecta l’estoreta de casa
T’agradaria desinfectar l’estoreta de casa i no saps com es fa? Et donem uns consells per a netejar l’estoreta de brutícia i bacteris acumulats.
L’estoreta de l’entrada de casa és la primera barrera per a evitar que la brutícia que han arreplegat les sabates entre a casa. Per això és molt important mantindre-la neta i desinfectada, i més en època de coronavirus.
Per a mantindre a ratlla l’estoreta, el primer que hem de fer és saber de quin material està feta, ja que, depenent del material, podrem utilitzar uns productes o uns altres.
Els tipus d’estoretes que trobem hui dia en el mercat són:
-
De fibres naturals. Les més habituals són les de coco.
-
De fibres sintètiques.
-
De material plàstic.
-
I les que s’assemblen a les estores de casa, que utilitzem en l’interior.
Desinfectants per a estoretes
El primer que has de fer és aspirar l’estoreta, siga del material que siga. Una vegada aspirada o agranada, fica-la en la banyera per a netejar-la amb una solució amoniacal diluïda amb aigua i sabó. Agafa un raspall de cerres fortes i frega l’estoreta a la llarga amb la solució que has preparat. Després, passa-li un drap humit amb aigua per a rentar la mescla i deixa que s’eixugue a l’aire lliure durant, almenys, 24 hores o fins que estiga completament eixuta.
Esta seria la neteja més comuna per a les estoretes naturals, de fibres sintètiques o de material plàstic. En canvi, les estores d’interior es poden llavar en la llavadora sense cap problema, seguint les instruccions del fabricant.
Una vegada neta, pots aplicar-li qualsevol desinfectant apte per a teixits de la llar i, fins i tot, la pots arruixar un parell de vegades al dia. Així, quan vingues de fora, les soles de les sabates entraran en contacte amb el producte i evitaràs entrar a casa amb les sabates més brutes.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.