Coca de poma pobra
per Eva Bello

Ingredients:\/strong>
1 barra de pa seca
3 pomes
1\/2 litre de llet, 2 ous mitjans
50 grams de sucre
1 cullerada sopera de conyac\/p>
Elaboració:\/strong>
Aboca la llet en un bol i posa-hi el pa en remull uns minuts. Mentrestant, encén el forn perquè es calfe per dalt i per baix, a uns 150 ºC. Afig els ous, el sucre, mitja poma pelada i el conyac al bol i tritura-ho tot. Aboca el resultat de la mescla sobre un recipient redó i decora-ho amb una poma tallada en làmines. Empolsa una miqueta de sucre per damunt de la poma perquè quede torrada i fica-ho al forn una mitja hora. Bon profit!\/p>
Esta recepta porta en la meua família generació rere generació. Les persones que van patir la guerra i la postguerra eren autèntics supervivents i esmolaven l’enginy per menjar bé amb pocs recursos. Amb llet i una barra de pa dur i sec feien una “coca de poma pobra”.\/p>
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.