Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Cerveses de sabors: tasta-les totes

Subtítulo

En este article et parlem de les diferents cerveses de sabors que hi ha i les característiques de cada una. No et perdes este text deliciós.

Imagen destacada
Body

Julio Cerezo - Beer Sommelier
Director de Sabeer, Academia de la Cerveza

En l’ecosistema cerveser espanyol hem viscut durant molt de temps pensant que la cervesa era la indiscutible canya de cervesa rossa, espumosa, amb gas que, servida ben freda, ens refrescava el paladar i acompanyava alegrement els aperitius.

Però, a poc a poc, des de fa uns quants anys el panorama ha anat canviat i hem ampliat la consideració cervesera a uns quants estils més. D’esta manera, qualsevol aficionat coneix i reconeix les cerveses de blat de tradició alemanya, les belgues monacals, les fosques a l’estil stout de les illes britàniques i inclús les modernes IPA, que van renàixer als Estats Units a finals del segle XX.
Tot i això, encara hi ha un determinat pensament restrictiu a l’hora de valorar l’autenticitat de cerveses amb sabors afegits a través de fruites, espècies i altres ingredients. Els ingredients que a molts els poden semblar que són xocants i que s’allunyen dels que ha de tindre una cervesa són, realment, els característics d’estils de cervesa amb una llarga tradició. Ací n’enumerem alguns dels més destacats:

  • Cerveses amb cirera > Les populars kriek belgues són cerveses àcides per la fermentació amb rent salvatge, a les quals s’afig una quantitat considerable de cireres per fer-les més accessibles a qualsevol paladar. Solen tindre un percentatge d’alcohol moderat i un color roig intens molt atractiu que les fa tan populars com la Mort Subite (4%).
  • Cerveses amb gerds i bresquilla > Representen altres opcions de la mateixa tradició belga. Ens oferixen notes un poc més dolces que les primeres i, per això, són una alternativa per al públic més jove que s’acosta per primera vegada a la cervesa. Exemple: Lindemans Framboise (2,5%)
  • Cerveses amb carabassa > Van nàixer als Estats units per la necessitat d’utilitzar altres fonts de sucre fermentables durant els anys de mala collita d’ordi. Ara s’elaboren per tot el món, estan associades a la festa de Halloween i es coneixen com a Pumpkin Ales. Exemple: Tyris Pimpam Pumpkin (6,4%)
  • Cerveses amb espècies > Fa segles, l’ús de diferents espècies per a aromatitzar i donar amargor a la cervesa depenia de la disponibilitat d’estes espècies en cada regió. Després de l’extensió del llúpol com una planta ideal per a estes funcions, l’ús d'espècies ha passat a ser una opció per a aportar matisos específics a determinats estils. Així, per exemple, podem afegir llavors de celiandre a cerveses de blat belgues o trobar romer en elaboracions singulars, com l’Alhambra Numerada Miel y Romero (6,6%).
  • Cervesa amb cítrics > Algunes són molt populars entre nosaltres, com les Radler, que poden portar refresc o suc natural de llima afegit. Entre estes últimes hi ha l’Alhambra Radler (3%) que, a més, inclou notes suaus de cardamom.
  • Cerveses amb poma > També podem trobar referències amb este sabor, com la San Miguel Manzana 0,0, una opció sense alcohol aromatitzada amb esta fruita.
  • Cerveses amb café o cacau > Podem trobar qualsevol d’estos dos productes afegits a cerveses fosques, en les quals el torrat intens de les maltes ja proporciona notes semblants que es reforcen amb esta aportació extra. Exemple: Founders Breakfast Stout (8,3%).

En resum, hi ha un ventall ampli d’opcions per a explorar amb la ment i el paladar oberts de bat a bat, per a disfrutar de sabors senzills i complexos, perfils moderats o intensos i continguts alcohòlics que van des del zero fins a pràcticament els dos dígits.

Salut!

Comentaris (0)
Modal Register