Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

De viatge amb les cerveses del Món

Subtítulo
Descobrir el món a través de la cervesa sona massa bé, veritat? Hui us portem les cerveses del món preferides del nostre Celler. Descobreix-les!
Imagen destacada
Body

Julio Cerezo - Beer Sommelier
Director de Sabeer Academia de la Cerveza

Ara que no podem viatjar físicament per culpa de la pandèmia, qualsevol opció és bona per a fer un viatge virtual i acostar-nos a la cultura d’altres països, ja siga amb una pel·lícula que discorre per Nova York, un concert virtual des de Londres, visitant la web d’un gran museu de París o, per què no, gràcies a les diferents cerveses del món que tenim molt més a mà del que pensem.

A diferència del vi -on la terra i el clima marquen decisivament el perfil organolèptic de cada producte-, en la cervesa, la vinculació amb el territori és quasi sempre cultural i està relacionada amb els estils que tradicionalment s’han elaborat en el lloc.

Per això, entre els cervesers està completament admés identificar una cervesa amb l’etiqueta belgian ale, amb independència que estiga elaborada en aquell país, a Virgínia o a Sabadell. N’hi ha prou que la recepta respecte els ingredients i processos propis de l’estil en qüestió.

Amb esta premissa, emprenem hui un viatge per les cerveses del món i per a fer-ho triem l’estil que potser té un ADN més viatger: les IPA.

Originalment britàniques, es diu que la seua consolidació com a estil es va produir en paral·lel a les exportacions que es feien des de les illes fins a les colònies de l’extrem orient, especialment a l’Índia. Estes cerveses intensament llupolades estaven més ben preparades per a suportar el llarg viatge amb vaixell sense perdre les qualitats, per això es van fer molt populars entre els colons britànics.

 Hui és un estil en tendència en qualsevol racó del planeta, encara que potser els Estats Units han marcat la pauta en les noves IPA amb l’ús de llúpols exòtics d’aroma exuberant.

San Miguel Yakima Valley (6,1%) és un exemple de tot el que hem comentat fins ací. Una IPA elaborada a Espanya reproduint l’estil de les nord-americanes i utilitzant per a fer-ho llúpols de la vall de Yakima, que li donen -a més del nom- notes cítriques, de fruita tropical i una elegant amargor en boca.

De tornada al país originari de les IPA podem degustar un altre estil no tan llupolat i de contingut alcohòlic més baix, com és el de les golden ale. Wainwright (4,1%) n’és un exemple amb el seu cos lleuger, notes suaument afruitades i records de gra que la fan molt fàcil de beure.

Tot viatge per les cerveses del món ha de fer parada obligada a Alemanya i, seguint l’esperit del nostre recorregut de hui, ens fixem en una referència elaborada a Espanya i coneguda de tots com és Voll-Damm (7,2%). Una cervesa etiquetada com a märzen que segurament supera en intensitat d’amargor, cos i contingut alcohòlic els registres habituals del tradicional estil germà.

Per acabar aquesta aventura sensorial ens n’anem a Bèlgica, on gaudirem d’una de les seues més populars cerveses d’abadia com és Leffe Blonde (6,6%). La seua complexitat de notes de fruita madura, cereal i tocs especiats propis del rent ale en fan una cervesa ideal per a degustar a glopets, en copa ampla i no massa freda.

Ja tens la idea, només has d’acostar-te a Consum i triar este pla de viatge o dissenyar el teu propi recorregut pels sabors de les cerveses del món

Salut!

Comentaris (0)
Modal Register