Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Com es fa la michelada mexicana tradicional

Subtítulo

Aprén pas a pas com es prepara la michelada tradicional amb ingredients senzills. Refresca els teus dies amb esta recepta clàssica i plena de sabor.

Imagen destacada
Com es fa la michelada mexicana tradicional
Body

La cervesa no és només una beguda refrescant i apreciada per molts, sinó també una base perfecta per a còctels sorprenents. Entre estos hi ha la michelada, una recepta que destaca per la frescor i la versatilitat i que es pot disfrutar en multitud d’ocasions. Ací et contem tot el que necessites saber per a preparar-la i disfrutar-la a l’estil mexicà, ándale!
 

Què és la michelada?

 

La michelada és un còctel mexicà que combina cervesa amb llima, sal i, a vegades, salses i espècies. El seu origen se situa a Mèxic als anys setanta, i, encara que n’hi ha diverses versions, la més coneguda relata que el seu nom es deu a un client anomenat Michel Ésper, que sempre demanava la seua cervesa amb llima i sal.

Encara que a algun purista cerveser li puga semblar no massa correcte això d’afegir ingredients a la cervesa, la realitat és que és una opció lleugera i saborosa per a disfrutar d’esta beguda sense que l’alcohol resulte pesat. Inclús es pot rebaixar amb un poc de gel. El millor, a més, és que a partir de la michelada es poden crear variacions al gust. Ací vos deixem la base i un parell de suggeriments per a donar-li un toc més personal i sofisticat. 

 

Ingredients per a fer la michelada

 

Els ingredients per a preparar una michelada són els següents:

Quant a la preparació, has de fer això:

  • Gebra el got amb sal: humiteja’n la vora i passa’l per un plat amb sal.
  • Afig-li el gel picat i el suc de llima.
  • Aboca-hi la cervesa lentament i mescla-ho amb suavitat.

També et deixem un parell de suggeriments perquè aportes un matís diferent de la michelada, personalitzant sabors i aromes sense alterar-ne l’essència. 

  • Afig-li unes gotes de salsa Teriyaki i Worcester i un polsim de xili en pols. És preferible quedar-se curt abans que passar-se’n, per això et recomanem que ho vages ajustant.
  • Prova d’utilitzar una cervesa afruitada de baixa graduació, com una Tyris Lemon & Melon o una Radler afruitada, i agrega-hi unes llavors de cardamom per a aconseguir un aroma tan especiat com singular. 

 

 

Classes de michelada

 

Hi ha moltes classes de michelada segons la combinació de sabors. Algunes de les més destacades són les següents:

  • Michelada cubana, amb cervesa fosca, salsa tabasco, salsa Worcestershire i suc de tomaca.
  • Michelada de chamoy, amb cervesa sense alcohol, suc de llima, salsa Worcestershire, chamoy líquid, sal, pebre i un toc de xili en pols. 
  • Michelada de tamarinde, amb cervesa sense alcohol, suc de tamarinde i llima, salsa Worcestershire, sal, pebre i xili en pols.
  • L’endiablada, amb suc de llima, sal, salsa tabasco, tequila i xili en pols. 

 

Amb què es pot acompanyar una michelada? 

 

La michelada aconseguix el màxim potencial quan es combina amb sabors autèntics de la cuina mexicana. Te’n donem algunes idees!

  • Tacos al pastor o de carnitas. La intensitat de la carn especiada i la textura de la dacsa fresca combinen perfectament amb l’acidesa de la llima i el toc salat de la michelada. Cada mos s’equilibra amb la frescor de la beguda.
  • Totopos amb guacamole. El cruixent dels totopos i la suavitat cremosa del guacamole contrasten amb la lleugera amargor de la cervesa per crear un maridatge senzill, però ple de sabor.
  • Elotes (dacsa tendra torrada amb mantega, xili i formatge). La dolçor natural de la dacsa i el picant del xili funcionen a la perfecció amb la frescor i l’acidesa de la michelada, i fan que cada glop siga encara més refrescant.
  • Quesadilla i salses picants. El formatge fos i les salses vibrants s’equilibren amb la lleugeresa de la cervesa, mentre que el gel i la sal suavitzen els sabors més intensos per crear una harmonia perfecta en el paladar. 

La michelada és molt més que un còctel: és una experiència refrescant i versàtil que reflectix la creativitat de la cuina mexicana i la diversitat de la cervesa. T’animes a tastar-la?

Comentaris (0)
Modal Register