Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Brindar amb cervesa per Nadal

Subtítulo

Alguna vegada has pensat de brindar amb cervesa? Ara que s’acosta Nadal, pot ser una manera de renovar el brindis convencional. Brindem?

Imagen destacada
Body

Julio Cerezo - Beer Sommelier
Director de Sabeer Academia de la Cerveza

Un any més arriba Nadal, època en què les reunions amb amics, companys de treball o d’estudis i familiars passen quasi sempre al voltant d’una bona taula, i on no falten mai els brindis, ja siguen amb cava, xampany, sidra, vi o… cervesa?

Siguem realistes: si mirem un poc el que passa al voltant nostre, a les cases, els bars i restaurants, potser arribarem a la conclusió que la cervesa no és tan protagonista en estes dates com ho són les altres begudes alcohòliques esmentades, encara que, de totes, és -de lluny- la més consumida al nostre país.
Les raons d’això, segurament, les haurem de buscar en la tradició: celebrar amb bambolles estes festes ve de lluny, i en cada casa d’este país ha sigut freqüent acompanyar els dinars i els sopars de Nadal amb un vi especial, i també destapar a les postres algunes botelles de xampany, cava o sidra en funció de gustos i de pressupostos. Enmig de tantes bambolles, les de la cervesa no han tingut cabuda normalment, potser precisament per ser una beguda tan popular i quotidiana que quedava relegada en les ocasions especials.
Potser hui és el moment de reivindicar la cervesa també per a celebrar els sopars d’empresa, els familiars i la nit de Cap d’Any. La gran varietat d’estils que han aparegut durant l’última dècada de la mà de grans i xicotetes cerveseres, les infinites possibilitats de maridatge gastronòmic i menys contingut alcohòlic convertixen la cervesa en una opció excel·lent per a disfrutar d’estes trobades festives d’una manera més saludable i menys costosa per a les nostres butxaques.

D’esta manera, per a acompanyar els plats de marisc i les saladures tan habituals del període, vos podem recomanar cerveses amb perfils afruitats i un suau toc d’acidesa, com les de blat alemanyes Paulaner (5,5%) o Franziskaner Weissbier (5%).

Si tractem d’harmonitzar amb les típiques elaboracions de carns al forn, ja siguen d’aviram, corder o de qualsevol altre tipus, les cerveses amb més cos i complexitat, com les belgues d’abadia, ens donaran el contrapunt perfecte gràcies als tocs afruitats i especiats. Per exemple, Leffe Blonde (6,6%) o Grimbergen Double Ambrée (6,5%).

I inclús, per a acompanyar el tortell de reis tenim opcions cerveseres com Mahou Maestra Dunkel (6,1%) que, amb els tocs caramel·litzats i records de café, ens proporcionarà un maridatge sorprenent.

Com sempre però, més especialment durant este període, vos recomanem consumir-les amb moderació i responsabilitat.

Salut!

Comentaris (0)
Modal Register