Infusions, quins beneficis ens aporten ?
Els beneficis del te són nombrosos i incorporar-lo a la teua alimentació millorarà molt la teua qualitat de vida. Queda’t i descobrix-los tots

Segons el diccionari, definim infusió com la beguda que s’obté de diversos fruits o herbes aromàtiques després d’introduir-los en aigua calenta.
La infusió pot portar te o no, però sol incorporar altres plantes diferents que, a més, no contenen cap estimulant, com la camamil·la, la til·la, la menta, el fenoll, l’aspreta, etc.
En el cas del te, en canvi, ens referim al líquid preparat amb aigua o llet amb herbes extretes de la planta camelia sinensis. Tant si és verd com si és roig, negre o blanc, procedix de la mateixa planta, però està tractat de manera diferent. A més, en el cas del te, sí que té un component estimulant, ja que conté teïna.
En definitiva, tots els tes són infusions, perquè s’infusionen en un líquid, aigua o llet, però no totes les infusions són te ni contenen te.
Propietats del te per al teu cos
Encara que les infusions fetes amb te són algunes de les més conegudes, hi ha una gran varietat d’infusions que es poden preparar amb diferents ingredients. A més, les infusions s’han utilitzat, des de l’antiguitat, com a productes medicinals naturals.
Tipus d’infusions
- Infusions sense te:
- Camamil·la: de les infusions, és la que més s’utilitza per a millorar trastorns digestius.
- Til·la: se li atribuïxen propietats relaxants.
- Poliol-menta: com la camamil·la, servix per a alleujar problemes digestius.
- Roibos: com la camamil·la o el poliol, també alleuja els problemes digestius i ens ajuda a agafar el son perquè té propietats relaxants.
- Fenoll: té moltes propietats, entre les quals destaquen l’alleujament dels problemes digestius, com les digestions pesades o flatulències.
- Timonet: esta herba és coneguda per millorar els processos catarrals.
- Gingebre: es caracteritza per tindre propietats antiinflamatòries, i a més també és un bon aliat contra les nàusees i contra els catarros pels efectes expectorants i antiinflamatoris.
- Aspreta: a esta planta medicinal se li atribuïxen propietats diürètiques i antiinflamatòries.

- Infusions amb te:
La primera de les diferències que trobem és la manera de preparar-lo, ja que el te no l’hem de deixar infusionar més de 5 minuts, al contrari del que passa en la resta d’infusions, perquè ens pot amargar la beguda. A més, el sabor tampoc no és el mateix.
- Te verd: ric en polifenols que actuen com a antiinflamatoris.
- Te matxa: este te japonés, derivat del te verd, és conegut per les seues propietats antiestrés, tot i que conté cafeïna.
- Te roig: és conegut per les virtuts diürètiques i perquè ens ajuda a aprimar-nos.
- Te negre: molt aromàtic i amb un sabor fort i intens, el te negre afavorix la pèrdua de pes i millora la circulació sanguínia.
- Te blanc: gran font d’antioxidants, conté fins a 3 vegades més polifenols que la resta de varietats. Entre molts dels seus beneficis, ens ajuda a frenar l’envelliment de la pell.
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.