Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Arròs amb bledes: recepta tradicional valenciana

Subtítulo

L'arròs amb bledes és una recepta típica de València i un arròs sa, lleuger i ple de propietats. Et comptem la recepta tradicional.

Imagen destacada
Arròs amb bledes: recepta tradicional valencian
Body


L’arròs amb bledes és un plat tradicional de la gastronomia de tota la Comunitat Valenciana. Un arròs que està lligat en moltes cases a la memòria d’aquells plats que preparaven les iaies i després les mares els diumenges i que reunien tota la família al voltant de la taula. Se’l coneix també com arròs amb banderetes i és un arròs que se serveix caldós o melós. Antigament s’elaborava en cassola de fang. 

Els seus ingredients principals són arròs, bledes, fesols i creïlles, encara que en molts casos també és habitual afegir-hi abadejo sec i caragols. Si volem que les persones amb una dieta vegetariana o vegana puguen disfrutar d’este plat, simplement no hi afegirem estos últims ingredients. De fet, com que només conté productes vegetals, és comú consumir-lo durant la quaresma.


Recepta valenciana de l’arròs amb bledes

La preparació de l’arròs amb bledes i caragols és molt senzilla. Si tenim els fesols cuits prèviament, no tardarem més de 30 minuts a tindre llest este plat d’arròs valencià. Una vegada cuit l’arròs, és recomanable deixar que repose 5 minuts perquè el caldo es trave. 

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g d’arròs
  • 150 g de fesols
  • 2 creïlles mitjanes
  • 2 alls
  • 1 ceba
  • 1 tomaca madura ratllada
  • Un manoll de bledes. 
  • Pebre roig dolç
  • Oli d’oliva verge extra
  • Safrà i sal
  • Aigua
  • Un grapat de caragols (opcional)

Preparació:

1. Piquem la ceba i la sofregim en una cassola amb els alls laminats en l’oli d’oliva.

2. Hi incorporem les bledes i continuem sofregint durant uns minuts.

3. Hi afegim la tomaca ratllada, el pebre roig dolç, les creïlles trossejades i un poc de sal. Ho cuinem uns minuts a foc lent, remenant de tant en tant, i ho cobrim d’aigua.

4. Deixem que bulla durant 20 minuts a foc fort i, a continuació, hi incorporem els fesols cuits, l’arròs, el safrà i els caragols (opcional).

5. Els primers 5 minuts deixem que bulla a foc fort i després abaixem el foc fins a que l’arròs estiga a punt (uns 10 minuts, depenent de la varietat que utilitzem). 

6. Ho deixem reposar 5 minuts i llestos!



Arròs amb bledes en Thermomix

L’arròs amb bledes es pot elaborar en la Thermomix o en qualsevol altre robot de cuina seguint les indicacions del fabricant. En menys de 40 minuts tindrem llesta esta recepta deliciosa.



Comentaris (0)
Modal Register