Ampolletes facials: les millors
Últimament, les ampolletes s’han convertit en els grans aliats del món de la bellesa. Estes monodosis xicotetes contenen una concentració molt gran d’actius per a la pell.
Quines ampolletes són bones per a la cara?
Principalment, les ampolletes les utilitzen les dones que les necessiten per qüestions dermatològiques, com ara per la rosàcia o per rojors, després d’un tractament estètic o de cremades solars, i les que les usen com un producte de bellesa perquè els funciona molt bé i els fa tindre una cara més rejovenida.
De fet, la clau de les ampolletes està en el fet que els efectes es veuen a curt termini. Per això tenen un regiment d’adeptes.
Entre els diferents tipus d’ampolletes que trobem hui en dia en el mercat tenim:
- Ampolletes de vitamina C: estan indicades per a les pells que necessiten una dosi de lluminositat. La vitamina C prevé l’aparició dels signes d’envelliment i de cansament, proporciona lluminositat i atenua les arrugues. A més, estimula la síntesi de col·lagen natural.
- Ampolletes de proteoglicans: reparen la pell deshidratada, milloren la formació de col·lagen i augmenten l’efecte conjunt que tenen amb uns altres oligoelements nutritius i antioxidants, com ara la vitamina C.
- Ampolletes d’àcid hialurònic: tenen una acció hidroretentiva, per això aporten més hidratació a les pells resseques i eviten l’evaporació de l’aigua.
- Ampolletes de col·lagen: aporten fermesa i incrementen la quantitat i la densitat de col·lagen en la pell per a evitar l’aparició d’arrugues i la pèrdua d’elasticitat.
- Ampolletes d’efecte flaix: estan indicades per a les pells que necessiten un efecte tensor immediat. Tenen una fórmula que atenua les arrugues i retornen la fermesa i lluminositat a la cara. Són ideals per a esdeveniments especials, ja que el maquillatge lluirà més bonic i durarà més.
Què és millor, sèrum o ampolletes?
No és que un siga millor que les altres, sinó que tenen funcions totalment diferents. Les ampolletes són un tractament de xoc intensiu per a la pell que se sol fer unes 3-4 vegades a l’any, quasi sempre coincidint amb el canvi d’estació, perquè després, quan ens apliquem el tractament de manteniment, ens funcione millor. A més, com que són ampolletes d’un sol ús, els principis actius no s’oxiden perquè no entren en contacte amb l’ambient.
El sèrum, en canvi, és un tractament de manteniment ric en principis actius que s’usa de manera conjunta amb cremes hidratants i olis. La majoria de les vegades el sèrum es presenta en forma d’emulsió, fluid o gel, cosa que permet una absorció fàcil i una textura no grassa.

Com s’aplica una ampolleta?
Després d’utilitzar el netejador facial habitual i amb la pell seca, aboca’t a les palmes de les mans el contingut de l’ampolleta i calfa el producte amb les puntes dels dits. A continuació, aplica-te’l en la cara, el coll i l’escot fent un lleuger massatge fins que s’absorbisca completament. Tot seguit, pots continuar la rutina habitual: sèrum i crema hidratant.
Si es tracta d’una ampolleta d’efecte flaix, deixa-la per a l’últim pas de la rutina. Així, prepararàs la pell perquè el maquillatge es fixe i es veja més lluminós.

Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.