Albergines confitades amb arròs bullit
per José Luis Calvo

Ingredients\/strong>\/p>
2 albergines
4 cebes tendres
200 g d’arròs
100 g de pernil serrà
12 tomaques de cirera
1 escarola
2 alls
400 ml d’aigua
oli d’oliva verge
vinagre
sal\/p>
Elaboració\/strong>: Pela les cebes tendres, pica-les i posa-les a calfar en una olla a foc suau fins que estiguen ben daurades. Pica el pernil serrà, afig-lo i ofega’l una mica. Posa-hi després les albergines tallades en daus menuts. Condimenta-ho al gust i cuina-ho durant 10-15 minuts. Pela els alls i posa’ls a daurar en una altra cassola amb una miqueta d’oli. Tira-hi l’arròs, remena’l un parell de voltes i afig-li l’aigua (el doble que d’arròs) i un pessic de sal. Bull-lo durant 18-20 minuts. Unta amb una mica d’oli un bol redó de la mida d’una ració. Posa-hi al fons una capa d’arròs, després una altra amb la mescla d’albergina i pernil serrà i després una altra d’arròs. Pressiona-ho una mica perquè quede compacte i, després, bolca-ho sobre un plat. Neteja les tomaques i l’escarola. Talla’ls en trossos i adoba’ls amb oli, vinagre i sal. Servix-ho com a guarnició. Pots afegir una miqueta de tomaca fregida per damunt de l’albergina per a donar un toc de color al plat.\/p>
Què en penses?
Compartix comentaris, opinions i trucs amb la comunitat.