Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Búsqueda
Shopping Cart
Breadcrumbs

Àcid glicòlic: què és, per a què servix i quins beneficis té

Subtítulo

Descobrix per a què servix l’àcid glicòlic, quins beneficis té i com s’usa en la rutina per a cuidar pell. No t’ho perdes!

Imagen destacada
Ácido glicólico: qué es, para qué sirve y beneficios
Body

Què és l’àcid glicòlic?

És un tipus d’alfa hidroxiàcid (AHA) derivat de la canya de sucre. Té unes característiques que li permeten penetrar fàcilment en la pell i arribar a les capes més profundes, per això la regenera des de l’interior. Un dels seus punts forts és precisament eixe: actuar en totes les capes de la pell.

Per a què servix l’àcid glicòlic en els tractaments de bellesa?

 

Ajuda a estimular la renovació de la pell, exfolia les cèl·lules mortes, millora la textura i aporta lluminositat. A més a més, ajuda a disminuir l’excés de seborrea i la presència de punts negres.

 

Beneficis de l’àcid glicòlic per a tindre una pell renovada

 

  • Exfoliant: actua sobre l’estrat corni (la capa més externa de la pell) i facilita l’eliminació de les cèl·lules mortes de la superfície de la pell. Això fa que la cara estiga més fresca i lluminosa.

  • Pell renovada: penetra en les capes més profundes i estimula la dermis per a produir més quantitat de col·lagen. Això fa que la pell estiga més ferma i minimitza les línies d’expressió i les arrugues. La pell està més suau, radiant i amb un to més uniforme.

  • Controla l’excés de seu: com que exfolia la pell i estimula la renovació cel·lular, pot ajudar a regular la producció de seu i a reduir els porus negres, especialment, si tens la pell grassa. Ajuda a mantindre els porus nets, a reduir les cèl·lules mortes que els obstruïxen i a millorar les taques d’acne.

  • Tractament personalitzat: un altre dels avantatges que oferix l’àcid glicòlic és que en pots usar concentracions més altes o més baixes segons el benefici que vulgues per a la pell.

Com cal usar l’àcid glicòlic de manera segura i eficaç

 

Triar la concentració d’àcid glicòlic adequada és molt important, perquè segons quina tries, s’obtenen beneficis diferents. Les concentracions més baixes són ideals per a una exfoliació suau, mentre que les concentracions més altes són la resposta per a combatre taques, arrugues o imperfeccions. Això és el que has de tindre en compte a l’hora de triar-ne la concentració:

  • Lleugera: inferior al 4%, genera una exfoliació suau, ideal per a usar-la per primera vegada en la rutina o per a persones amb pell seca que volen millorar l’elasticitat i lluminositat de la pell.
  • Moderada: amb una concentració entre el 4% i el 8%, si s’usa de manera continuada ajuda a reduir visiblement les arrugues i a unificar el to de pell.
  • Intensa: entre el 8% i el 10%, és ideal per a minimitzar els signes de l’envelliment.

Es recomana usar-lo de nit en la pell neta, en sèrum, en tònic, en gel o en crema. Es pot combinar amb ingredients com l’àcid hialurònic, la niacinamida o el bakuchiol. Si uses productes amb vitamina C en la teua rutina de bellesa, intenta no usar-los seguits, és a dir, pots usar la vitamina C pel matí i l’àcid glicòlic per la nit. Pel que fa al retinol, el millor és que consultes el dermatòleg.

Independentment del tipus de pell que tingues o dels teus objectius de skincare, el millor és començar sempre amb productes que tinguen una concentració d’àcid glicòlic baixa. A mesura que la teua pell s’hi acostume, podràs aplicar-ne més concentració, si és que ho necessites.

Evita usar-los combinats amb altres àcids forts, com l’àcid salicílic o l’àcid làctic, ja que l’únic que faran estes mescles és sobreexfoliar-te la pell i això no ens interessa.

En general, no tindràs cap problema si l’introduïxes en la teua rutina amb el teu contorn d’ulls preferit o amb la teua crema hidratant de confiança, però, si tens qualsevol dubte, consulta sempre els ingredients amb el dermatòleg.

Les formulacions amb àcid hialurònic o amb àloe proporcionen un efecte hidratant i calmant que és ideal per a ajudar la pell en el procés de renovació.

Comentaris (0)
Modal Register