Necessitem:
12 calamars, que no estiguin trencats
I dent d'all
10 gambes langostineres, ( o ho podeu fer amb gambetes petites pelades
un vaset de vi blanc
3 fulles de llaurel i una rameta de farigola (tomillo) i una miqueta desfeta en herba.
una miqueta julivert i un punyadet de piñons.
una llauna de tomaquet ratllat
Bon oli d'oliva.
Una cacerola, pot ser de fang o una sarten gran.
Farem:
Triturem dues cebes i les dorem a la cacerola/ sartenen una sartén con aceite. Afegim all picat. Quan estigui dorat apartem una cuarta part aprox.pujem el foc i afegim el vi blanc i el llaurel i farigola, tot removen amb cullera de fusta.Després incorporem el tomaquet ratllat . Una vegada fregit i rehogat retirem la cacerola del foc i reservem una part. Així tindrem la nostra salseta.
Couem els ous, i rentem bé els calamars, netejant i mirant de no trencar-los,
els tallem les patetes i les Separamos las patas y las aletas. treiem la boca que hi ha al centre del tentacles.
Rehoguem a part en una sarten petita les pates i aletes. i ens disposem a barrejar-ho tot amb les gambetes a trocets i els ous durs i ho anem introduint amb una cullera petita en cada calamar. Al final a l'obertura del calamar li traspassem un palillo, per a què no s'obri. Rociem els calamars per fora amb farigola herba (trobares en bolsetes en el super o en un herbolari)
Preparem una cacerola amb oli i fiquem els calamars, els anem donant volteta i els dorem, quan estiguin dorats fiquem un gotet o dos d'aigua (al gust si volem la salsa més clara o contundent) i quan faci xup xup 8 minuts, afegim la salseta i ho deixem uns 20 minuts tot, ben tapat a foc lent.(Tenim de mirar, que no s'enganxin, pot ser necessitem tirar una miqueta petita d'aigua)
I per llepar-se els dit.
12 ud de CALAMARS i GAMBES DE LA Peixateria del Consum
What do you think about?
Share comments, opinions and tricks with the Community



